Мики Маус става хладнокръвен убиец

Снимка: Кадър Youtube

Мики Маус става хладнокръвен убиец

Снимка: Кадър Youtube
Сподели

Мики Маус ще се превърне в хорър герой, стана ясно още в първия ден, в който Disney официално загуби авторските права над първообраза на легендарната си мишка. От 1 януари късометражната анимация „Параходът Уили“ от 1928 г., където героят се появява за първи път, е достъпна за използване от всички. В същия ден бе пуснат тийзър към предстоящата хорър комедия „Капанът на Мики Маус“.


Сюжетът ще се заплете около Алекс, чийто 21-и рожден ден предстои драматично да се обърка. Приятелите на момичето решават да я изненадат по време на нейна късна смяна в увеселителния парк, където работи.  Хладнокръвен убиец, облечен като Мики Маус обаче ще сложи преждевременен край на празненството, се казва в синопсиса на филма.

Режисьор на проекта е Джейми Бейли, който казва в изявление:

„Искахме просто да се позабавляваме. Мики Маус от „Параходът Уили” убива хора? Нелепо е. Взехме тази идея, забавлявахме се с нея и мисля, че това се вижда във филма”, цитира го „Площад Славейков.“

Филмът все още няма премиерна дата и няма яснота къде ще се разпространява, отбелязва Hollywood Reporter. Продуцентите се надяват, че ще могат да го представят пред публиката през март. Това не е първият път, в който се прави хорър прочит на легендарен детски герой. В „Мечо Пух: Кръв и мед“ убиецът е небезизвестната мечка на Алън Милн. Филмът стана възможен, след като авторските права върху първообраза на персонажа изтекоха преди две години.

Актуално

Избрано за вас