НДК се превърна в “Замръзналото кралство”, стотици деца се преобразиха в любими герои

Снимка: Disney

НДК се превърна в “Замръзналото кралство”, стотици деца се преобразиха в любими герои

Снимка: Disney
Сподели

“Tихо се сипе (поредният) сняг, алено щипе бузките пак” – студеното време явно не е успяло да уплаши стотици родители и техните деца. Екипирани с дебели якета и увити в пъстроцветни шалове, те смело пристъпваха към НДК, където се проведе прожекцията на анимационния филм “Замръзналото кралство” под акомпанимента на Симфоничния оркестър на БНР.

Заедно с тях към зала 1 се бях отправила и самата аз, изпълнена с вълнение. Вероятно много хора ще останат изненадани от признанието ми, но никога до момента не бях гледала анимацията. Именно заради това, трепетно очаквах да съпреживея магията, пресъздадена в една от най-успешните анимации на Disney. 

Още с пристъпването на прага на Двореца на културата сякаш мигновено се пренесох в Кралство Арендел. Обръщам се наляво – виждам Анна, поглеждам надясно – усмихва ми се Елза. Най-малките посетители на концерта се бяха

преобразили в своите любими герои.

Облечени в ефирни рокли и взели със себе си куклите от филма, те несъмнено можеха да “разтопят нечие замръзнало сърце със своята истинска и чиста любов”.

След първоначалната еуфория, която изпитах още преди началото на концерта, вече бях убедена, че ще стана свидетел на грандиозно събитие. Докато публиката все още заемаше своите места, оркестърът на БНР вече бе на пост – изпънат точно като струните на своите инструменти. Суматохата сред посетителите беше нарушена от един познат глас. Анна? – Не! Беше Веси Бонева – певицата,

“подарила” своя зашеметяващ глас на анимационната героиня.

До нея на пулта грациозно стоеше Надежда Панайотова – не по-малко талантливата актриса и певица, озвучила ледената кралица Елза. 

Снимка: Disney

Изпълненията им на едни от най-обичаните песни от  “Замръзналото кралство” в унисон със сцените в анимацията позволиха на публиката да се докосне до един вълшебен свят, където музиката и любовта притежават могъща сила, която може да спаси дори и живот. 

Най-големият комплимент за прожекцията, придружена с концерт, обаче остават

смехът и усмивките на децата.

Искрените им реакции на шегите на Олаф и въпросите “Мамо, какво ще се случи с Елза” бяха идеалното допълнение към така въздействащия филмово-музикален спектакъл.

Не по-малко впечатляваща от него бе и изненадата на организаторите на събитието Sure.Entertainment. В антракта на прожекцията те предоставиха възможност на всички малки фенове на “Замръзналото кралство” да прегърнат и да се снимат за спомен със своите любими персонажи. Нещо ми подсказва, че след срещата си с тях те ще запазят своята чистосърдечна вяра в чудесата още дълго време.

Актуално

Избрано за вас