Португалската певица Маро идва за първи път у нас

Снимка: Sofia Live Festival

Португалската певица Маро идва за първи път у нас

Снимка: Sofia Live Festival
Сподели

Португалската певица Маро пристига за своя първи концерт в България. Събитието е на 27 април, в Sofia Live Club, съобщават организаторите от Sofia Live Festival.

Марияна Брито Да Крус Форхас Сека, както е цялото ѝ име, е певица, мултиинструменталист, продуцент и текстописец от Лисабон.

Завършва музикален колеж „Бъркли“ (Бостън) през 2017 г. и официално

дебютира на музикалната сцена през 2018 г.,

след като издава пет албума и едно ЕР. По-късно, през 2019 г., се присъединява към Djesse World Tour с Джейкъб Колиър като част от групата. В този период от кариерата си подгрява и концерти на Джеси Джей, Шарлот Карден  и Тео, известен като ¿Téo?.

Снимка: Sofia Live Festival

Днес Маро продължава соловите си концерти в Португалия, Испания, Бразилия, Мексико и САЩ. През 2022 г. печели Festival da Canção, което я извежда на

голямата сцена на „Евровизия“.

Там се представи с песента Saudade, saudade, която стигна до номер 9.

Албумът ѝ от същата година – Can you see me?, показва друга нейна страна с поп, трап и фолк влияния, и заедно с песните от последният ѝ албум, от 2023-та, Нortelã, ще донесе в София интимната атмосфера на китарното трио, коментират организаторите.

Привлякла вниманието на известни личности като

Куинси Джоунс, Джъстин Тимбърлейк, Джеси Джей,

Трейси Чапман, Ленън Стела, The Paper Kites и много други имена по целия свят, Маро е безспорно един от артистите, които задължително трябва да бъдат гледани.

Билети могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim и партньорските каси на цена от 50 лв. В деня и на място цената ще бъде 60 лв.

Актуално

Избрано за вас