Код злато: „София квартет“ канят фенове на празничен концерт

Снимка: Софийска филхармония

Код злато: „София квартет“ канят фенове на празничен концерт

Снимка: Софийска филхармония
Сподели

Най-старият квартет на Софийската филхармония традиционно поднася куп изненади за гостите на събитията „Концерти с дрескод“.

На 20 декември в Камерна зала „България“ музикантите ще изпълнят Струнен квартет № 4, оп. 44 на Феликс Менделсон-Бартолди, танго, валсове, евъргрийни и премиерни за страната произведения. Концертът им стартира в 19:00 часа.

„София квартет“ предизвиква зрителите с дрескод в цвета на златото, а от своя страна

артистите обещават коледно настроение,

безкомпромисно качество на изпълнението и много изненади.

Името „София квартет“ е символ на качество – ансамбъл на световно ниво с многобройни изяви у нас и в чужбина, богата дискография и 40-годишна история.

Днес, обновен с едни от най-добрите инструменталисти в България, квартетът включва цигуларите Василена Милева – част от състава на първи цигулки в Софийската филхармония. Йордан Димитров (втора цигулка в квартета) е концертмайстор на Софийски солисти. Любомир Ников (виолончело) е концертмайстор на Софийска филхармония, а  доайенът на състава Валентин Геров е един от най-добрите виолисти на България. Той е водач на виолите в оркестъра „СИФ 309” за записи на филмова музика, удостоен с редица отличия. Сред тях са „Златна лира“ на Съюза на музикалните и танцови дейци, наградата „Музикант на годината“ на предаването на БНР „Алегро виваче“ и Държавното отличие „Златен век“ за заслуги в областта на културата.

Билети за концерта могат да бъдат открити на касата на зала „България“, както и в Ивентим.

Актуално

Избрано за вас