Измамата излиза на показ в пиесата „Познай кой ще дойде на вечеря“

Снимка: БНР

Измамата излиза на показ в пиесата „Познай кой ще дойде на вечеря“

Снимка: БНР
Сподели

Актьорът Росен Белов си отправя режисьорско предизвикателство с постановката по текстове на френския драматург – Адриен Ракка. Провокацията за заглавието „Познай кой ще дойде на вечеря“ идва към режисьора от страна на Драматично куклен театър „Константин Величков“ – Пазарджик. А сценичната версия на тази комедия можем да гледаме на сцената на театър „Сълза и смях“.

Сюжетът разглежда

историята на Даниел, в чиято роля влиза Мариан Бачев, преуспяващ адвокат. За поредна вечер той се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин, пресъздадена от Диана Любенова. Даниел е с оправданието, че е бил при най-добрия си приятел, който е в депресия. Тя не може да приеме това извинение, още повече че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден

да покани Чарли на вечеря.
Снимка: „Сълза и смях“

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар. Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете само ако гледате пиесата на Адриен Ракка – “Познай кой ще дойде на вечеря?”

Със същото заглавие има и филм, който обаче няма нищо общо с постановката. Тя изследва теми като истината и измамата във взаимоотношенията, важността на доверието и последствията от лъжите. Също така,

пиесата поставя въпроси за самоличността и ролята,

която всеки от нас играе в живота си, понякога без дори да осъзнава колко далеч може да засегне околните със своите действия. В ролите си Диана Любенова, Мариан Бачев и Антоан Петров показват изключително актьорско майсторство. То допринася за динамиката и хумора на спектакъла. Любенова изобразява Катрин с убедителност и чувство за детайла, докато Бачев в ролята на Даниел успява да балансира между хитростта и отчаянието на своя персонаж. Петров добавя допълнителен слой комедия, като създава един уникален и запомнящ се Чарли.

Режисурата на Росен Белов

изтъква умело комичния потенциал на текста, като същевременно подчертава и по-дълбоките теми, пронизващи драмата. Сценографията, дело на Анелия Райкова, създава усещане за реализъм и близост с публиката, което е особено важно за комедията на положенията. В нея визуалните елементи често подкрепят хумора и сюжетните обрати.

Постановката „Познай кой ще дойде на вечеря“ ще се играе и във Варна Фестивален и Конгресен Център на 26 Март от 19:00ч.

Актуално

Избрано за вас