„12 разгневени мъже“ дебютира в театър НАТФИЗ

Снимка: НАТФИЗ „Кр. Сарафов“

„12 разгневени мъже“ дебютира в театър НАТФИЗ

Снимка: НАТФИЗ „Кр. Сарафов“
Сподели

„12 разгневени мъже“ пристигат на сцената на театър НАТФИЗ този петък. Представлението oт Реджиналд Роуз е поставено от част от класа на проф. Ивайло Христов и ще се играе премиерно на сцена 47, на 15 март, от 19:30 ч.

Режисьор на постановката е доц. Мирослава Гоговска. Сценографията и костюмите са дело на Кристина Янева, а музикално оформление на проф. Ивайло Христов.

Снимка: НАТФИЗ „Кр. Сарафов“

В „12 разгневени мъже“ участват: Александър Кендеров, Георги Асенов, Георги Манчев, Иван Цонев, Илиян Николов, Калин Маринов. Както и Мартин Костадинов, Михаил Недялков, Никола Йорданов, Паоло Лалев, Румен Вангелов, Тодор Коцев. Гост-актьор ще бъде Антон Димитрачков.

Пиесата е написана от Реджиналд Роуз.

Премиерата ѝ е през 1954-та година. Първоначално излиза като телевизионна драма, в последствие се правят и филми.

Разказът е за дванайсет съдебни заседатели (по американската съдебна система), които трябва да вземат решение дали 16 годишно момче е виновно или невинно за убийството на баща си. Ако присъдата на момчето е виновен, наказанието е смърт.

Снимка: НАТФИЗ „Кр. Сарафов“

Това е драматичен и интригуващ спектакъл, който

разглежда много общочовешки и силно актуални теми

като осъзнаването, важността на личния избор, справедливостта, предразсъдъците и способността на хората да променят мнението си, претърпяването на катарзис и много други.

„Една от най-добрите страни на демокрацията е, че имаш правото да поемеш отговорност. Отговорността на всеки отделен човек, прави една нация силна!“, казва Ивайло Христов.

Снимка: НАТФИЗ „Кр. Сарафов“

Билети за премиерата на „12 разгневени мъже“ вече няма, но всички желаещи да гледат представлението могат да следят следващи дати тук.

Актуално

Избрано за вас