Съдят актьор от „Танцуващият с вълци“ за сексуално насилие

Снимка: Copyright Ty ONeil / AP

Съдят актьор от „Танцуващият с вълци“ за сексуално насилие

Снимка: Copyright Ty ONeil / AP
Сподели

Съдят актьор от „Танцуващият с вълци“ за сексуално насилие. Актьорът Нейтън Чейсинг Хорс, който в началото на 90-те нашумя с участието си в „Танцуващият с вълци“,  осъмна на съдебната скамейка в Лас Вегас по обвинение в малтретиране на деца, сексуално насилие и трафик на хора.

Твърди се, че

46-годишният индианец е член на секта

и като такъв е упражнявал сексуални посегателства върху момичета и жени  в няколко щата. Според прокурорите престъпленията са извършени в района на Лас Вегас от 2012 г. насам.

Тази седмица прокурорите повдигнаха и допълнително обвинение във връзка с видео записи от телефон, които показват сексуални посегателства срещу малолетни. Законът на Невада изисква от прокурорите да представят убедителни доказателства, че обвиняемият трябва да остане в ареста. Нейтън е

задържан под гаранция

в затвор в центъра на Лас Вегас от 31 януари.

В награденият с „Оскар“ филм с участието на Кевин Костнър

той играе младия индианец Усмихва се често от племето сиукси.

Филмът е сниман през 1990 г., когато той е едва на 24 години. В заповед за обиск от 50 страници  го описват като лидер на секта, известна като The Circle, чиито последователи вярвали, че той може да общува с висши сили.

След като служителите на SWAT го задържат, детективите претърсват дома на петте му съпруги и откриват оръжия, 41 фунта (18,5 кг) марихуана и псилоцибинови гъби, според доклада за ареста.

Актуално

Избрано за вас