Актьор от „Игра на калмари“ получи условна присъда за сексуален тормоз

Снимка: Netflix

Актьор от „Игра на калмари“ получи условна присъда за сексуален тормоз

Снимка: Netflix
Сподели

Южнокорейският актьор О Йон-су, известен с ролята си в първия сезон на хитовия сериал „Игра на калмари“ на Netflix, бе признат за виновен в сексуален тормоз и получи условна присъда, съобщиха АФП и Ройтерс, позовавайки се на съдебен представител.

Районният съд в град Сувон осъди актьора на осем месеца затвор условно за две години, както и на 40 часа обучение в програма за терапия срещу сексуална агресия.

О Йон-су, който е на 79 години, бе обвинен за

случай на сексуално посегателство през 2017 г.,

но отрече обвинението. На излизане от съда той каза пред журналисти, че възнамерява да обжалва присъдата. Актьорът разполага със седем дни за процедурата.

Прокуратурата обвини О през 2022 г. и поиска присъда от една година затвор, съобщиха местни медии. Южнокорейската организация за защита на правата на жените Womenlink приветства съдебното решениe. Тя призова актьора да се извини на жертвата, пише БТА.

„Обвиняемият прилича на други извършители на сексуално насилие в киното в миналото. Опитват се да прикрият сексуалното си насилие като „услуга“ и „приятелство“, написаха от организацията в социалната мрежа Екс (известна преди като Туитър).

Актьорът бе отличен със „Златен глобус“ за поддържаща роля за превъплъщението си в образа на О Ил-нам или играч 001 в хитовата поредица „Игра на калмари“. Той е първият южнокореец, спечелил престижната кинонаграда. Заради обвинението той отпадна от бъдещ филмов проект в Република Корея.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас