Задържаха Христо Шопов след сигнал, че е заплашил чужденка с оръжие

Снимка: БГНЕС

Задържаха Христо Шопов след сигнал, че е заплашил чужденка с оръжие

Снимка: БГНЕС
Сподели

Актьорът Христо Шопов е арестуван тази нощ. Сигналът за възникнал скандал в столичния квартал „Малинова долина“ е подаден 30 минути след полунощ, казаха от полицията.

В имейл, изпратен до телевизията на английски език, се казва, че актьорът е задържан за това, че е нападнал с пистолет млада жена,

заплашил я с убийство

и я набил.

Около 1 часа след полунощ в Седмо РУ на МВР е постъпил сигнал от 36-годишна гражданка на Люксембург, че ѝ е нанесен бой и са ѝ отправени заплахи от мъж. Установено е, че гражданинът има три броя огнестрелни оръжия. Той ги е предал доброволно. На госпожата е извършен преглед“, обясни главен комисар Димитър Кангалджиев, зам.-главен секретар на МВР.

От думите му става ясно още, че пострадалата има охлузване на ръката и хематом на устната., предаде БТВ.

„Спорът е възникнал между съпругата на задържания гражданин и жената от Люксембург, но това ще бъде изяснено в хода на досъдебното производство“, коментира още Кангалджиев.

Христо Шопов е задържан в Седмо РУ на МВР в столицата. Обстоятелствата около инцидента се изясняват.

В допълнение „24 часа“ пише: Напрежението между двете семейства започнало преди около 2 години след спор за кучета. До скандала снощи се е стигнало, след като по-рано вечерта 36-годишната Патриша Тийвс от Люксембург паркира колата си пред гаража. Съпругата на Христо Шопов – Мариана Станишева, обаче оставя своя автомобил така, че съседката ѝ да не може да излезе. Чужденката, която трябвало да отиде на вечеря в заведение, вика такси, но преди да тръгне, вдига едната чистачка на колата на Станишева.

Няколко часа по-късно, когато Патриша Тийвс се връща в дома си, открива, че една от чистачките на нейната кола е счупена. Така ситуацията ескалира.

Една от най-известните роли е на Христо Шопов е на Пилат Понтийски в  номинирания за три награди „Оскар“ филм „Страстите Христови“ на Мел Гибсън. Сред българските продукции, в които участва са „Вчера“, „Любовното лято на един льохман“, „Индиански игри“ и „Маргарит и Маргарита“.

Актуално

Избрано за вас