До „Ергенът“ и напред: Наум Шопов-младши загърби медицината

До „Ергенът“ и напред: Наум Шопов-младши загърби медицината

Сподели

Потомственият актьор Наум Шопов-младши е сложил лекарската си диплома на трупчета към момента. Той дебютира на сцената на Народния театър едва 7-годишен, следват роли във филми като „Октопод 2“, но

когато завършва гимназия прави рязък завой към медицината

„Моите близки бяха доволни, че няма да се занимавам с актьорство майсторство. Те знаят перфектно негативите на тази професия, изстрадали са ги. Бяха щастливи, че на детето им ще му се размине. Но в крайна сметка нещата пак потеглиха в тази посока.“, сподели за bTV водещият на „Ергенът“.

Шопов с „Ергенът“ във втори сезон – Евгени Генчев. Снимка: bTV

Завършва почти с пълно отличие и минава през различни звена на най-голямата си страст – хирургията. Бил е в кардио, в хирургия на ръка, последно при засегнатите от изгаряния в „Пирогов“.

„Ако искаш да разсмееш Господ, направи си планове“,

казва Шопов, който на този етап категорично не смята да развива таланта си в сферата на здравната грижа. „Не казвам че медицината е спряла да ми бъде интересна, но на този етап не е нещо, с което смятам да се занимавам.“, категоричен е влогърът.

Наум Шопов с половинката си Теа Минкова. Снимка: bTV

Шопов, който с половинката си Теа Минкова развива успешно YouTube канала си с лайфстайл съдържание, следва максимата, че трябва да е щастлив. „Човек не трябва да се чувства длъжен нито на дипломата си, на родителите си или на общественото мнение. Трябва да следваш себе си, това, което усещаш.

Иначе ще живееш в отрицание

Голяма част от живота си прекарваме в работа.Да се слагаш ти на първо място, защото ако ти не си добре, и хората около теб няма да са.“, категоричен е той.

Като инфлуенсър Шопов смята, че тенденцията на кратките форми и TikTok живеенето, което не ти позволява да си задържиш вниманието повече от 8 секунди върху нещо, отшумява. По повод случая от миналия месец с герои от YouTube пространството като Чеченеца и Емили Тротинетката, които качиха скандално съдържание с дете със забавено развитие и бяха подведени под отговорност за това, той каза:

„Нито телевизията, нито социалните мрежи, са длъжни да възпитават нашите деца.

Нашите деца трябва да си ги възпитаваме ние. Но смятам, че хората, които има един приличен брой последователи в социалните мрежи, трябва да се стараят да дават добър пример. Това е нещо, зад което аз и Теа стоим много сериозно.“

Динамиката на отношенията между жените в „Ергенът“ Наум Шопов сравни с море. Там всичко е непредвидимо и бързо се завихря. „Ергенът“ е едно изключително приключение. Много по-трезво успях да погледна нещата от страни през втория сезон. Не бях толкова вглъбен в своята роля и имах възможността да наблюдавам участниците.“, казва той.

 

Актуално

Избрано за вас