Двама ветерани поемат делото за убийство срещу Алек Болдуин

Двама ветерани поемат делото за убийство срещу Алек Болдуин

Сподели

Двама ветерани иззеха ролите на прокурори по делото за непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин, съобщават задокеанските медии. Животът на актьора се преобърна след фатален изстрел на снимачната площадка на „Ръжда“ в ранчо в покрайнините на Санта Фе през октомври 2021 г. Нелепият инцидент отнема живота на операторката на продукцията Халина Хъчинс.

Обвиняема по делото е и отговорничката по оръжейния реквизит Хана Гутиерес-Рийд

Назначението на Кари Морисей и Джейсън Люис ще позволи на районния прокурор Мери Кармак-Олтуайс да се концентрира върху по-широките нужди на обществена сигурност, се посочва в изявление на говорителката й Хедър Бруър.

Специалният прокурор Андреа Рийб се оттегли по-рано

след разкрития на грешки в процедурата при внасянето на обвинителния акт срещу Болдуин

и след възраженията за конфликт на интереси заради ролята й като щатски законодател.

Мери Кармак-Олтуайс възнамеряваше да назначи нов специален прокурор и да участва заедно с него в делото. В понеделник обаче съдия Мери Марлоу Сомър реши, че районната прокурорка или трябва да води сама обвинението, или да назначи друг прокурор, който да поеме тези функции.

Алек Болдуин и  Хана Гутиерес-Рийд се обявиха за невинни, припомня БТА. По време на стрелбата пострада и режисьорът на филма Джоел Соуза, но прокуратурата не повдигна обвинения за това.

След инцидента Алек Болдуин заяви, че не е знаел, че оръжието е заредено и дори, че не е натискал спусъка. Съдебномедицински тест на ФБР обаче установи, че револверът не би могъл да произведе изстрел без да е натиснат спусъкът.

Обвиненията срещу Болдуин и Рийс предвиждат максимално наказание от 18 месеца затвор и глоба.

 

Фотокредит: ЕПА/БГНЕС

Актуално

Избрано за вас