Илън Мъск: Понякога спя в библиотеката и никога не туитвам след 3 сутритна

Фотокредит: Jonathan Ernst | Reuters

Илън Мъск: Понякога спя в библиотеката и никога не туитвам след 3 сутритна

Фотокредит: Jonathan Ernst | Reuters
Сподели

Илън Мъск е съкратил повече от 6000 души в Twitter, откакто пое компанията, сподели самият той пред BBC. Социалната мрежа сега има само 1500 служители, което е значителен спад в сравнение с близо 8000, които са били наети по време на придобиването й.

Намаляването се равнява на приблизително 80% от персонала

Това „изобщо не е забавно“ и понякога може да бъде „болезнено“, каза главният изпълнителен директор във видео интервю от главния офис на Twitter в Сан Франциско.

Той добавя, че са били необходими „драстични действия“, когато е поел Twitter, тъй като компанията е била изправена пред

„загуба от 3 милиарда долара“

Това остави Twitter само с „четири месеца живот“, изчисли той.

Това не е ситуация на грижа [или] безгрижие. Все едно, че ако целият кораб потъне, никой няма да има работа“, каза умът зад концепциите на Space X и Tesla.

Мъск купи Twitter за 44 милиарда долара миналия октомври
Фотокредит: PATRICK FALLON/REUTERS

След като първоначално предложи да поеме компанията през април 2022 г., той се опита да се оттегли от сделката, като се позова на опасения относно това колко бот акаунта има. В следствие той радикално преработи Twitter:

уволнява висши ръководители, съкращава работни места и въвежда нови политики

за това как потребителските акаунти се проверяват или етикетират.

Оттогава Twitter вече „приблизително“ се доказва отново като рентабилна платформа и рекламодателите се връщат към нея, каза той пред BBC.

Бивши служители съдят компанията за възстановяване на над 1 милион долара за съдебни такси

Илън Мъск също изрази мнение относно американския контрол върху TikTok, като каза, че макар да не е бил потребител на китайското приложение, той обикновено е „против забраната на неща“.

Предполагам, че би помогнало на Twitter, ако TikTok бъде забранен, защото тогава хората ще прекарват повече време в Twitter и по-малко в TikTok“, каза той. „Но въпреки че това би помогнало на Twitter, като цяло бих бил против забраната на приложението.“

Мъск също се пошегува по време на интервюто, като каза, че той

„вече не е главен изпълнителен директор на Twitter“

и е заменен от неговото домашно куче, шиба ину на име Флоки.

Освен това, той сподели и че му се е случвало да заспива на дивана в офиса си. На седмия етаж в централата на Twitter има необитаема библиотека, която е обичайната му дестинация за размисъл, почивка и … сън. Когато оставал до късните часове на денонощието да работи, той се въздържал да „туитва“, особено след 3 сутринта. Наложил си като практика да оставя идеите си да отлежат като драфт и в светлината на деня решава дали си струва да бъдат публикувани.

Актуално

Избрано за вас