Джоди Комър с първа номинация за театрален „Оскар“

Джоди Комър с първа номинация за театрален „Оскар“

Сподели

Джоди Комър, която светът и родната публика обикнаха като чаровна психопатка в „Убивайки Ийв“, получи номинация за „Тони“. На предстоящата церемония

за американските театрални награди, еквивалент на „Оскар“, тя ще се бори в категория „дебют“

Спектакълът с нейно участие е Prima Facie, а историята се върти около Теса успешен адвокат по наказателно право. Героинята на Комър успява да се изкатери от работническата класа до върха на бизнеса, но именно там започва да подлага на съмнение силата на закона и собствения си морал.

С най-много номинации за „Тони“ – цели 13, е „Някои го предпочитат горещо“

Мюзикълът разказва за двама приятели, които се дегизират като жени и се присъединяват към момичешка група, за да избягат от Чикаго, след като са станали свидетели на престъпление. Дегизирането имм прераства в сърцераздирателна история за транссексуални права. Участват Крисчън Борл и Джей Харисън Ги. И двамата имат номинации за изпълненията си, пише БТА.

Три представления имат по девет номинации: „Жулиета“ по мотиви от „Ромео и Жулиета“ с някои от най-големите поп хитове на последните десетилетия, „Ню Йорк, Ню Йорк“, „Shucked“.

В категорията за най-добра нова пиеса са номинирани „Леополдщад“ на Том Стопард – пиеса за еврейската идентичност и връзката между поколенията.

„Дебелият Хам“ – адаптация на Шекспировата трагедия „Хамлет“ от носителя на „Пулицър“ Джеймс Айджеймс

„Не е Мо“ от Джордан Купър, „Между Ривърсайд и Крейзи“ от Стивън Адли Гърджис, и „Цената на живота“ – пиеса за паралелните истории на двама болногледачи и техните пациенти.

Уeндъл Пиърс получава първата си номинация за най-добър актьор за изпълнението си в „Смъртта на търговския пътник“. Носителката на „Оскар“

Джесика Частейн също печели първата си номинация за „Тони“ за играта си в „Куклен дом“

Пиърс си съперничи за наградата с актьорите от „Топдог/Ъндърдог“ на Сюзан Лори-Паркс – Яя Абдул Матийн Втори и Кори Хокинс, както и с звездата от сериала „Уил и Грейс“ – Шон Хейс, който играе в „Лека нощ, Оскар“. В същата категория е номиниран и Стивън Маккинки Хендерсън, за когото това е втора номинация.

„Кей поп“ – пиеса, представяща за първи път корейска поп музика на бродуейска сцена,

има общо три номинации. „Не е Мо“ – пиеса, в която правителството на САЩ предлага по имейл на всеки чернокож американец безплатен билет до Африка, шест номинации.

Добре познатите „Суини Тод“ и „Вдън горите“ имат осем и съответно шест номинации.

Ариана ДеБоуз ще бъде водеща на церемонията по връчването на наградите, която ще се проведе на 11 юни в залата „Юнайтед Палас“ в Ню Йорк.

Актуално

Избрано за вас