4 от 4: Хари Стайлс триумфира на BRIT

4 от 4: Хари Стайлс триумфира на BRIT

Сподели

Хари Стайлс е големият победител на на наградите BRIT! На церемонията, състояла се в O2 Arena в събота вечер, той триумфира в ключовите категории за най-добър албум (Harry’s House), песен на годината (As It Was), артист на годината и най-добро поп/ар енд би изпълнение.

„Наясно съм с привилегията си да съм тук тази вечер. Искам да благодаря на майка ми, която ме записа на кастинг за X Factor без мое знание. Без нея нямаше да бъда тук.“, сподели от сцената поп идола, цитиран от BBC.

„Тази награда е за Мейбъл, Флорънс Уелч, Charli XCX, Рина Сауаяма и Беки Хил.“, джентълменски завърши Хари, отдавайки респект на дамите с номинации за артист на годината.

Той благодари и на момчетата от One Direction,

с които направи първите си стъпки на Британските музикални награди и в индустрията въобще. След разпада на бой бандата Хари Стайлс започна последен и най-плахо соловата си кариера. Бившият сервитьор в сладкарница бързо еволюира в артист с ярка поп индивидуалност, кабаре имидж и запомнящо се пънк присъствие на живо.

Бионсе, което преди дни пренаписа историята на „Грами“ с общо 34 грамофончета, пропусна церемонията. Тя взе BRIT за международен артист и песен на годината. „Изключително благодарна съм за цялата любов към Break my Soul! Тази песен бе създадена с единствената цел-  да ви накара да танцувате!“, каза звездата във видео съобщение.

Скромна, но запомняща се поредица от алкохолни гафове

поведе водещия на церемонията Мо Гилиган, който демонстративно се подкрепяше с шотове и вино под светлината на прожекторите.

Mo Gilligan and Harry Styles

При изпълнението на живо на шотландската супер звезда Луис Капалди шоуменът го представи като „Сам Капалди“. „Извинявам се, нарекох го Сам… Това показва колко силни са напитките тук.“, опита се да отиграе ситуацията комикът след епичното изпълнение на Капалди с госпъл хор.

Социалните мрежи моментално бяха заляни от мемета

с главата на Луис Капалди върху черния латексов костюм, с който Сам Смит пристигна като одушевен анимационен герой на BRIT. Зрителите моментално сравниха издънката на Гилиган с тази на Джон Траволта, който на Оскарите през 2014 г. трябваше да представи Идина Менцел, изпълнителката на епичния хит Let It Go от „Замръзналото кралство“. Вместо нея Траволта покани на сцената … Адел Дийзем.

Предполага се, че алкохолът е виновник за неадекватната реч на Wet Leg, които взеха BRIT за най-добра рок група и най-добър нов артист. От анемичното им изпълнение с животински костюми, до постен опит за цитиране на Алекс Търнър (Arctic Monkeys) за рока като оцеляващ жанр, Wet Leg бяха олицетворение на

гаражния артист,  който трябва да остане завинаги в следобедното безвремие

на някой кален фестивал, за да пощади слуха на човчеството.

Природната стихия Лизо върна добрия вкус на вечерта с наелектризиращ микс от хитовете си Speicial, 2 Be Loved и About Damn Time.

Сред артистите, разтърсили сцената на O2 Arena, бяха още Сам Смит, Елън Хендерсън, грайм иконата Стормзи и Беки Хил.

Пълен списък с победителите вижте тук.

Фотокредит: Henry Nicholls/Reuters; PA Media

Актуално

Избрано за вас