Дебютният филм „Анна“ на Боромир Илков – Боно тръгва по кината

Фотокредит: Златна роза

Дебютният филм „Анна“ на Боромир Илков – Боно тръгва по кината

Фотокредит: Златна роза
Сподели

Филмът „Анна“, дебютът в пълнометражното игрално кино на режисьора Боримир Илков – Боно тръгва по кината в цялата страна на 9 юни. 

Филмът засяга темата за майчинството и животът на една жена, която е отдадена на работата си. Въпреки това със сигурност най-силното послание на лентата е

дълбочината на женската сила и воля в свят, изпълнен с насилие и болка.

Българското кино не спира да работи и да създава различни по жанр, тематика, стилистика и подход към историята филми, които се стремят да държат емоциите и културните ценности на родните зрители“, споделя Боримир Илков – Боно пред БНР.

Фотокредит: Златна роза

 

Режисьорът смята, че „Анна“ е филм, който носи „посланието на днешния ден“. 

Всеки един зрител, който ще отиде на този филм, се надявам да намери част от собствения си живот. Да види историята на „Анна“ – как самата героиня се справя със съвременния живот, нашия и на нашите близки. И така да се опита да даде една положителна нотка в ежедневието ни, пълно с проблеми“, споделя от Боно.

Линията за самотата, режисьорът на лентата извежда като водеща.
Фотокредит: Златна роза

В ролята на разследващата журналистка Анна влиза актрисата Радина Кърджилова. На екрана като нейни партньори ще имаме възможността да видим и Станка Калчева, Пламена Гетова, Йордан Ръсин, Васил Бинев, Добрин Досев и Веселин Мезеклиев. Както и актьори от ромски произход като Красимира Фатима-Лейла Карабулут, която е позната на българските киномани от филма „Снимка с Юки“ на Лъчезар Аврамов.

Първоначално Боно е бил асистент-режисьор, на поради непредвидени обстоятелства възникнали по време на пандемията, той заема водещата позиция на продукцията.

Филмът е отличен с пет номинации за наградите на Съюза на филмовите дейци у нас „Васил Гендов“ 2023.

Актуално

Избрано за вас