Балетът на Варненската опера ще гастролира в Гърция, Италия, Кипър и Великобритания

Балетът на Варненската опера ще гастролира в Гърция, Италия, Кипър и Великобритания

Сподели

Балетът на Варненската държавна опера, под ръководството на главния хореограф Сергей Бобров, ще гастролира в Гърция, Италия, Кипър и Великобритания. Новината съобщават от Театрално-музикалния продуцентски център (ТМПЦ). На кастинг ще бъдат избрани нови членове на балетната трупа, които да се включат в предстоящите гастроли на състава.

Балетът на Варненската опера през последните месеци гостува във ФранцияВеликобритания, Мексико и Южна Корея. Част от състава ще бъде отново на турне в Мексико, със спектакъла „Пепеляшка“. То ще се проведе от 12 октомври до 22 ноември т.г., уточниха от Операта.

На трупата предстои и работа по нова постановка „Катарина, или Дъщерята на разбойника“ от Жул Перо, чиято премиера е насрочена за 28 юни 2024 г. на сцената на Летния театър във Варна. При подготовката ѝ с балетните артисти ще работят професионални преподаватели, възпитаници на Болшой театър, съобщава БТА.

Кастингът за балетисти е на 7 и 8 октомври, а днес и утре се провеждат прослушвания за попълване на състава на оркестъра на Операта, в който са обявени свободни места за изпълнители на струнни, духови и ударни инструменти.

Фото кредит откриваща снимка: Архив / БТА

Актуално

Избрано за вас