„Бележките под линия“ – за 30-ти път на сцената на Народния театър

„Бележките под линия“ – за 30-ти път на сцената на Народния театър

Сподели

Спектакълът „Бележките под линия“ от поетесата и драматург в Народния театър „Иван Вазов“ Мирела Иванова на режисьора Катя Петрова ни среща с шест героини, всяка от които крепи на раменете си своя необикновен свят, изпълнен със самота, сила, съмнения, любов и заседнали в гърлото спомени и мечти… Стигмите на разполовените биографии, копнежите, семейните разриви, социалните роли и професионалните успехи сякаш са непосилна тежест, която обаче трябва да бъде носена по пътя.

Представлението е игрови прочит на съвремието,

нагнетено от все по-фалцетните крясъци

на самотата и липсата на обич и разбиране помежду ни.

Премиерата на „Бележките под линия“ е на 17 и 18 април 2021 г. Тя се случва след пет отложени заради пандемията от COVID-19 премиерни дати.

Звездният състав на спектакъла включва неповторимите Мария Каварджикова, Параскева Джукелова, Илиана Коджабашева, Ана Пападопулу, Вяра Табакова, Елена Иванова и Ирина Митева. Драматург на спектакъла е и авторката на театралния текст – Мирела Иванова. Сценографията и костюмите са дело на Борис Далчев, музиката – на проф. Христо Йоцов, а хореографията – на Анна Пампулова.

Билетите за представлението на 22 октомври са разпродадени. Следващата възможна дата да гледате „Бележките под линия“ е 20 декември.

Актуално

Избрано за вас