BRASS SQUAD с 360-градусов концерт в Националния студентски дом

BRASS SQUAD с 360-градусов концерт в Националния студентски дом

Сподели

Завладяващ 360-градусов концерт с младата брас сензация BRASS SQUAD ще постави грандиозния финал на поредицата концептуални музикални събития „Заслушай се“ на 24 юни в Националния студентски дом в София.

Бандата залага едновременно на сериозната музикална подготовка и работа, както и на доброто настроение и непринудено забавление. Групата изпълнява авторски произведения, много фънк, поп-музика, саунда на Ню Орлиънс, дори рок и някои популярни балкански парчета. Подбраният репертоар обещава много танци, настроение и качествена музика.

Концепцията на събитието отново е уникална –

между бандата и публиката няма да има граници,

тъй като сцената ще бъде разположена в центъра на залата и така присъстващите ще изпитат едно 360-градусово музикално преживяване. За още по-въздействаща атмосфера се включва и визуалният артист Яна Меламед със специално шоу.

„Ще бъде едно завладяващо всички сетива събитие. Неслучайно избрахме тази концепция, за да сложим подобаващ завършек на проекта и да дадем на цялото преживяване, наречено „Заслушай се“, ширина в 360 градуса“, споделят организаторите от Lampa Collective.

Групата BRASS SQUAD се състои от бас, барабани и шестима брас музиканти – три тромпета, два тромбона и саксофон.

Момчетата се събират през 2020 г., когато са студенти в Музикалната академия. През 2022 г. се явяват на кастинг в „България търси талант”, където покоряват както журито, така и цялата публика. Музиката на брас бандата не приема граници и в репертоара им влиза всичко, което ги кара да се чувстват добре и вдъхновява публиката да танцува.

Завладяващи, съвременни и изискани – така най-лесно можем да опишем градския саунд, с който те впечатляват.

Локацията, домакин на шоуто – Националният студентски дом на площад „Народно събрание“, не е подбрана случайно. Домът, създаден точно преди 90 години – през 1933 година, преживява различни трансформации, периоди на върхове и падения и голям пожар. Сградата срещу тази на Народното събрание е символ на бурния културен и младежки живот на столицата. В момента там функционират публични центрове, предоставящи различни видове услуги, просторни зали за репетиции и публични изяви на студенти, художествена галерия , интернет-център и др.

„Всичко това превръща сградата в перфектното място, което да приюти и създаде грандиозния финал на “Заслушай се”. Мисията ни е да разнообрази културната среда в столицата, като предложим нови форми на представяне на творческо съдържание“, добавят организаторите.

Поредицата от музикални събития, зад която стои екипът на Lampa Collective, е с амбициозната задача да потопи публика и изпълнители в необичайна среда, провокираща към нови възприятия на музиката и пространството.

Събитието е с начален час 20:00 часа на 24 юни, а билети могат да бъдат намерени от epaygo.bg и в касите на EasyPay.

Актуално

Избрано за вас