Концерт в двора на Техническия университет в Пловдив

Снимка: Държавна опера Пловдив

Концерт в двора на Техническия университет в Пловдив

Снимка: Държавна опера Пловдив
Сподели

Концерт в двора на Техническия университет в Пловдив: Държавна опера Пловдив превръща уникално пространство в сърцето на Пловдив в свят от друго измерение на 11 юни. Дворът на Техническия университет ще се изпълни с проекции на дракони и елфи от световния геймърски хит Divinity: Original Sin II. Очакваното издание на Baldur’s Gate 3 по време на концерта GAME MUSIC СИМФОНИ.

За първи път зрителите в Пловдив

ще чуят музиката от игрите в изпълнение на Оркестъра на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков. Автор е българинът Борислав Славов. През 2021 година той получи номинация за световните музикални награди Hollywood Music In Media Awards.  Hollywood Music In Media Awards е награждаваща организация, която почита оригиналната музика във всички форми на визуалните медии.

Проектът стартира с „Музика в кадър: хората в неделя”,

който обединява прожекция на немия немски филм от 1929 година „Хората в неделя” („Menschen am Sonntag”) с изпълнение от оркестъра на Опера Пловдив на филмовата музика, създадена специално за него от италианския  композитор и диригент Тициано Пополи. Филмът описва живота на берлинчани в неделен летен ден между двете войни и е признат като гениална работа, важна не само в развитието на немското кино, но и на Холивуд. Идеята да се съчетае филмът със симфоничен оркестър е на  Гулеймо Папа и се осъществява в сътрудничество с Италианския културен институт в София. За проекта ще бъде изграден и филмов екран в открития двор. Начален час – 21: 15 на 1.юни.

Разбира се, не пренебрегва и филми, телевизия, видеоигри,

трейлъри, реклами, документални филми, музикални видеоклипове и специални програми. Във фентъзи саундтракът той вплита неравноделни ритми от българския фолклор, съчетан по хармоничен начин с класическия звук на симфоничния оркестър. Българският композитор лично ще присъства на концерта. Той е носител на множество международни награди на музика за видеоигри. Работи заедно с прочутия холивудски композитор Ханс Цимер по музиката за играта Crysis 2.

За да пресъздаде игровата вселена Dungeons & Dragons

видеартистът Петко Танчев подготвя уникален мапинг за реставрираната фасада в двора на Техническия университет на ул. „Цанко Дюстабанов“ 8. Мултимедийният концерт GAME MUSIC СИМФОНИ е част от програмата Графити Opera Open. Билети се продават в мрежата на Ивентим и онлайн в eventim.bg

Актуално

Избрано за вас