Ева Грийн с $1 милион от филм, в който не е и няма да участва

Ева Грийн с $1 милион от филм, в който не е и няма да участва

Сподели

Френската актриса Ева Грийн спечели съдебно дело в Лондон. Актрисата ще получи 1 милион долара за филм, който няма да види бял свят.

„Борих се със зъби и нокти, за да защитя прекрасния филм, който обичах и за който бях подписала договор“,

казва актрисата, цитирана от BBC.

Звездата от „Казино Роял“ осъди компанията White Lantern Film, като твърди, че сумата ѝ се дължи, след като филмът се провалил след спор с продуцентите. Продуцентите пък твърдят, че нейните „неразумни искания“ са провалили „Патриот“.

Грийн трябваше да се снима в научнофантастичния филм преди продукцията да бъде окончателно спряна през октомври 2019 г.

След като Върховният съд се произнесе в нейна полза, от продуцентската компания заявиха, че са „разочаровани от констатациите на съда“ и обмислят обжалване.

По време на съдебния процес през януари бяха разкрити текстови съобщения. В тях Ева Грийн нарича един от продуцентите „идиот“, а друг – „злодей“. Според адвоката на продукцията Макс Малин, Грийн е проявила „отвращение към създаването на филма, който „White Lantern Films“ можеше и щеше да направи“.

В петък,  28 април съдът постанови, че 42-годишната актриса има право на своя хонорар. Насрещният иск на White Lantern бе отхвърлен. Съдът сметна, че Грийн „не се е отказала от задълженията си“ по договора, „нито е извършила някакви укорими нарушения по него“.

Въпреки решението в ползва на Грийн, съдията по делото описа актрисата с думите: „в известен смисъл разочароващ и незадоволителен свидетел“.

Фотокредит: Ева Грийн пристига в сградата на „Ролс“ в Лондон за участие в съдебното заседание на 30 януари тази година. The Independent / PA Wire

Актуално

Избрано за вас