Хенри Кавил се сбогува с ролята си на Супермен

Фотокредит: Warner Bros

Хенри Кавил се сбогува с ролята си на Супермен

Фотокредит: Warner Bros
Сподели

DC Studios обяви във вторник (27 юни), че Дейвид Коренсует ще играе Супермен, а Рейчъл Броснахан ще играе ролята на любовта му Лоис Лейн. Новината слага край на месеци на спекулации за това кой ще бъде следващият актьор след Хенри Кавил, който ще се изправи срещу Кларк Кент.

Двамата ще направят своя дебют като Супермен в Superman: Legacy през 2025 г.,

режисиран от съизпълнителния директор на DC Studios и режисьор на „Пазители на галактиката“ Джеймс Гън. Корънсует избухна в драматичния сериал на Netflix през 2019 г. на Райън Мърфи „The Politician“, преди да участва в аплодирания инди хорър на A24 „Pearl“ миналата година.

Междувременно, Броснахан е най-известна с брилянтната роля в един от сериалите на  Amazon Prime Video. В него тя поема главната роля в „The Marvelous Mrs Maisel“ – комедиен сериал, който бързо стана популярен. Нейните филмови роли включват „Куриерът“ (2020) и „I’m Your Woman“ (2020).

Фотокредит: NETFLIX

В доклад, публикуван на 8 юни, вътрешни лица твърдят, че съначалниците на DC Питър Сафран и Гън са се срещали дузина известни имена. Сред тях са Никълъс Холт, Коренсует и Том Бритни, които са се състезавали за ролята на титулярния супергерой. Съобщава се, че е имало и подобна ситуация във водещата женска роля. Ема Маки, Броснахан и Фийби Дайневър са били кандидати за Лоис Лейн. Въпреки добрият набор от актьорски имена,

Гън в крайна сметка се спира именно Коренсует и Броснахан.

Смятаме, че това със сигурност е попадение.

През март месец, Гън отхвърли твърдения, че актьорът от „Предимствата да бъдеш аутсайдер“ и двата филма от поредицата за „Пърси Джаксън“ – Логан Лерман, ще влезе в синия костюм на супергероя от Криптон. Режисьорът отговори кратко, заявявайки: „За протокола, не знам кой е това.“, това предават от Independent.

Фотокредит: Everett Collection

През декември миналата година беше потвърдено, че

Кавил няма да повтори ролята си на супергероя,

въпреки че му беше казано от студиото да „обяви завръщането си през октомври“.

Кавил започна „мандата“ си на Супермен в „Човек от стомана“ от 2013 г. Той повтори ролята си в „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ (2016), „Лигата на справедливостта“ (2017), както и неговата режисьорска версия от 2021 г. Това поставя край на едно десетилетие, посветено на супергероя. Въпреки това със сигурност можем да кажем, че Кавил се превърна в един от надеждните водещи актьори, които заслужават да стъпят и извън супергеройските чорапогащници. 

Актуално

Избрано за вас