Златното сечение Måneskin

Златното сечение Måneskin

Сподели

С „Rush!“ четиримата от Måneskin искат да разкажат за всички шансовете, които имат през последните години. За динамиката и за всичко.

„Чрез него се опитваме и да прегърнем различията помежду ни и да отпразнуваме нашите четири индивидуалности“.

Това казват музикантите в ексклузивно интервю пред изданието Eva.bg.

Повод за него, освен третия им студиен албум, който отпразнуваха с обща сватба през януари, е и номинациите им и за „Грами“ за „Най-добър нов изпълнител“ и за „Най-добър компилационен саундтрак“.

фотокредит: @maneskinofficial

Голяма част от песните в Rush! са записани на път.

„И в италианската провинция, и в Бразилия. Албумът е повлиян много от пътуването ни. Всяко място е оставило специална следа у нас – срещите с различни местни артисти, говорещи различни езици, работата в различни студиа. Това ни вдъхнови за процеса на писане и записване“,

казва Виктория де Анджелис.

Томас Раги отбелязва работата на групата с Том Морело от Rage Against the Machine в парчето „Gossip“ и я определя като „много вълнуваща“.

„Имах възможността просто да импровизирам с него и да науча много готини неща. И за мен беше вдъхновяващо“,

споделя Раги.

Дамиано Дейвид добавя, че с Rush! публиката може да ги усети поотделно.

„А тепърва предстои да се променяме много. Или поне се надявам да бъде така“,

казва вокалът.

Пътят на Måneskin към световната сцена и слава започна с първото им място на Евровизия през 2021-ва с песента „Zitti e buoni“. А общата им история – шест години преди това в Рим.

Виктория (бас) и Томас (солокитара) започват да свирят заедно в гимназията. Дамиано се присъединява към тях. Намират барабаниста Итън Торчио с обява във Facebook.

И… заменят излизанията си с приятели с репетиции след училище. Свирят по улиците и в ресторанти.

Измислят името на групата заради участие в музикален конкурс за начинаещи групи. Måneskin на датски означава

„лунна светлина“.

Идеята е на Виктория, която е наполовина датчанка, наполовина италианка.

В началото на общото си приключение Дамиано мечтае за големи концерти на живо, а на Виктория ѝ се е струвало невероятно дори да свирят пред 50 души публика.

„Това, което виждате сега, е плод на процес. Не сме мечтали нещо специално. Просто ни се искаше да свирим на живо. И въобще да станем музиканти“,

отсича Раги.

„Мисля, че ако като деца бяхме видели какво правим сега, щяхме да онемеем и сигурно нямаше да повярваме. Невероятно е, защото това беше наша мечта. Дамяно щеше да е разочарован, ако си види главата така обръсната, но със сигурност щяхме да бъдем точно толкова щастливи и благодарни, колкото сме сега“,

признава Виктория.

През 2017 г. стават втори на италианския X Factor, но ако гледате изпълненията им, ще видите в тях точно този фактор, златното сечение на таланта, пламъка на сцената, алхимията, която побърква публиката.

През 2018 г. следват първият им албум Il ballo della vita и напълно разпродадено европейско турне със 70 дати.

През 2019 г. и 2020 г. живеят в Лондон и записват. През 2021-ва излиза вторият им албум Teatro d’ira: Vol. I. Преди Евровизия са продали един милион копия от него в Италия. Турнето им през 2022 г. се разраства и включва и Америка, и Япония. Гостуват на Елън Дедженерис, подгряват The Rolling Stones.

The Los Angeles Times ги обявява за „новата любима рок група на Америка“.

Албумите и песните им имат 48 златни сертификата за продажби, 241 платинени и 18 диамантени. През 2022 г. песните им са стриймвани 6.5 милиарда пъти.

Сред наградите им са: „Най-добра рок песен“ от Billboard и „Най-добро алтернативно видео“ на MTV VMA. Имат номинации за Брит, NMA, Kerrang, четири номинации от American Music Awards за „Нов артист“, „Любим рок изпълнител“, „Любима рок песен“ и „Любима поп група“.

Запитани какви ги прави близки и приятели, младите музиканти са категорични:

„Всичко – страстта ни към музиката, мечтите, удовлетворението от това, което сме постигнали и изградили, това, че се подкрепяме. Отраснали сме заедно и половината от живота ни е минал заедно. Между нас има връзки, които не могат да бъдат описани“,

споделя Виктория.

Според Томас Раги четиримата са повече от приятели.

„Правим изкуство заедно, споделяме много хубави и важни моменти и за кариерата ни, и за живота ни“.

Актуално

Избрано за вас