Master of Art fest започва на рождения ден на Татяна Лолова

Снимка: Master of art film festival сайт

Master of Art fest започва на рождения ден на Татяна Лолова

Снимка: Master of art film festival сайт
Сподели

Master of Art Film festival започва на рождения ден на Татяна Лолова. Филмовият фестивал, посветен на документални филми за изкуство започва на 10 февруари 2023 г. Тази година фестивалът Master of art ще чества символично рождения ден на великата българска актриса. Откривщата фестивала прожекция ще е на филма „Пеещи артисти“ в 20 ч. в столичното кино „Люмиер. Документаленият филм проследява артистичните изяви на Лолова и на още над 100 български творци.

Очаква ни почти цял месец документално кино за изкуство

Фестивалът започва на 10 февруари 2023 г. и ще продължи до 8 март. Отново на 10 февруари от 18 ч. ще се състои и още една откриваща прожекция. Филмът „Ботичели, Флоренция и медичите“ е тазгодишния хит на фестивала. Филмът ни пренася в Ренесансова Флоренция.

Изключително красив филм,

който разказа за сътворението на красотата. Как през Ренесанса изкуството е отражение на властта? Властта способна ли е да създаде изкуство всъщност?  Отговорът на тези въпроси се крие във филма. Събрали се на точното място и време, медичиите, макар да са политизирани, успяват да култивират изкуството и да привекат най-великите творци на своето време. За да остане изкуството в историята. Предвидени са няколко прожекции на филма, поради големият интерес към него.

Кои филми още ще можем да видим в рамките на фестивала? Очаквайте пълната програмата съвсем скоро.

Актуално

Избрано за вас