„Не се чувствах в безопасност“: как филмът „Леон“ повлия на Натали Портман

„Не се чувствах в безопасност“: как филмът „Леон“ повлия на Натали Портман

Сподели

Натали Портман няма нужда от представяне! От филмовия си дебют през 90-те години на миналия век, актрисата изгради име във филмовата индустрия с различни и вълнуващи роли.

Независимо дали играе космическа принцеса в Междузвездни войни или Джаки Кенеди в биографичния филм за първата дама на САЩ, актрисата е навсякъде.

След броени дни тя ще присъства на червения килим на филмовия фестивал в Кан, заедно с Джулиан Мур, за да представи филма „Май декември“.

Филмът е режисиран от Тод Хейнс, по сценарий на Сами Бърч.

Присъствието на Ла Кроазет е идеална възможност за съпругата на хореографа Бенджамин Милепие да погледне назад и по-специално към движението #MeToo и ранната си кариера, пише френското издание Voici.

На снимачната площадка на „Леон: Професионалистът“ през 1993 година.

През 1994 г. по екраните излиза игралният филм на Люк Бесон „Леон“. Жан Рено играе наемен убиец, който взема под крилото си дванадесетгодишно момиче и го обучава в професията на убиец. Филм, който разкрива актьорския талант на Натали Портман, но ѝ оставя горчив спомен в личния и професионалния ѝ живот.

„Сложно ми е да говоря за това“,

споделя 41-годишната актриса в подкаста „Armchair Expert“. Тя говори за образа на Матилда и влиянието му върху интимния ѝ живот.

„Бях напълно наясно с факта, че съм представена като тази Лолита. Това, че бях сексуализирана от детството, ме отдалечи от моята собствена сексуалност“, признава Портман.

„До двадесетте си години си казвах: „Не искам любов или целувки на екрана“. Започнах да избирам по-малко секси роли, защото начинът, по който можеха да ме възприемат, ме притесняваше много и защото не се чувствах в безопасност”, споделя още Натали.

Мария Бакалова ще е съветска сексшпионка във филм с Жан Рено


Изданието припомня за актрисата Мейуен Льо Беско – прототипът на Матилда от „Леон: Професионалистът“. Именно връзката с нея вдъхновява Люк Бесон за филма. Двамата започват да излизат когато тя е едва на 15 години. Предполага се, че двамата са се познавали още когато тя е била на 12 години – също толкова, на колкото е героинята на Натали Портман.

През 2018 година към Люк Бесон бяха отправени обвинения в изнасилване и сексуално неправомерно поведение. Режисьорът категорично ги отрече. Самата Натали Портман ги определи като „унищожителни“.

Освен по „Леон: Професионалистът“, режисьорът и актрисата работят заедно и в още един филм „Петият елемент“ от 1997 година.

Миналата година обвиненията за изнасилване срещу Бесон бяха оттеглени от апелативния съд в Париж.

Фотокредит: CNN

Актуално

Избрано за вас