Кралската опера и балет в Лондон гостува онлайн в София

Кралската опера и балет в Лондон гостува онлайн в София

Сподели

След 18 месеца затваряне поради световната пандемична криза, Кралската опера и балет в Лондон открива официално своя Международен киносезон. България е също сред включените страни (над 35) в това своеобразно онлайн турне с видео прожекции. У нас ще бъдат представени селекция от най-добрите заглавия в програмата, сред които „Лешникотрошачката“, „Ромео и Жулиета“, „Риголето“, „Лебедово езеро“ и др.

„Кралският балет се завръща след най-трудните 18 месеца в своята история. Развълнувани сме, че отново сме в режима на работа на пълни обороти, пренасяйки отново тези любими класики, както на сцената, така и на екрана. Ще си струва чакането.“ Това споделя с въодушевление директорът на Кралския балет Кевин О’Хеър, като подгрява още повече вниманието сред почитателите на високото изкуство. В допълнение са думите на директора на Кралската опера Оливър Миърс. „Този ​​сезон – първата пълна програма от две години насам – бързо се оформя като сензационна. Включваща някои от най-обичаните произведения в репертоара, изпълнени от ослепителен състав от местни и международни звезди. Радвам се, че публиката отново ще може да изпита магията на тези продукции, по всяко кътче на света“, казва той.

Един от най-големите киносалони в Бългрия ще е

домакин на прожекциите на спектаклите от „Ковънт гардън“.

Излъчванията ще включват още ексклузивни кадри зад кулисите, интервюта и репетиции. Програмата започва с балета „Лешникотрошачката“ от Питър Райт, а понататък следва една от най-емблематичние постановки в историята на оперното изкуство „Тоска“ на 26 януари.

На 5, 6 и 8 март пък е излъчването на „Ромео и Жулиета“, класическа адаптация по пиесата на Шекспир от Кенет Макмилън, спектакъл, създаден по емблематичната партитура на Прокофиев.

Предстоящата програма на 7Arts.bg за 2022 година също обещава да зарадва и вдъхнови почитателите на оперното изкуство! В аванс може да издадем, че през следващите месеци ще представим

селекция от най-добрите заглавия

в програмата на The Royal Opera, Датската Национална опера, Арена ди Верона и Национална опера и балет на нашата онлайн платформа!

@photo credit: Covent Garden Opera Company

Актуално

Избрано за вас