Бюджетният пътеводител: Къде да вечеряме за 6 евро и да пием бира за 2? (ТОП 10 дестинации)

Бюджетният пътеводител: Къде да вечеряме за 6 евро и да пием бира за 2? (ТОП 10 дестинации)

Сподели

Колко пъти сте искали да избягате на почивка, но това да не е отговаряло на финансите ви в онзи момент? Ако често се чудите къде да е следващата ви почивка, днес ви даваме няколко бюджетни варианта, където можете да вечеряте за 6 евро и да пиете бира за 2. Вижте, кои са нашите ТОП 10 дестинации,

Заливът Каливес в Крит (Getty Images)
Заливът Каливес в Крит / Фото кредит: Getty Images

1. Крит, Гърция

Най-големият гръцки остров – Крит винаги изглежда добра идея със сините си плажове и изискана кухня. Островът се предлага на по-достъпни цени в сравнение с популярните Миконос и Санторини Директните полети улесняват пътуването, а цените на хотелите са по-приемливи. Посещението на религиозни обекти с изглед към морето, като манастира Палеокастритса и църквата „Свети Спиридон“ в Ретимно, е безплатно, както и разходките през десетки мили Самарийска клисура.

Средни цени: Кафе – 2.50 евро, вечеря – 12 евро, бира – 3 евро.

Мармарис, на тюркоазеното крайбрежие на Турция / Фото кредит: Alamy

2. Мармарис, Турция

Мармарис на Тюркоазния крайбрежен район на Турция е идеалната дестинация за тези, които искат да пътуват с ограничен бюджет. С меките плажове и възможности за гмуркане и сноркелинг, Мармарис предлага икономични преживявания. Засегнатата от финансови трудности турска лира прави Турция една от най-добрите дестинации в Европа за икономично пътуване.

Средни цени: Кафе – 2 евро, вечеря – 6 евро, бира – 2.50 евро.

Фото кредит: Alamy

3. Алгарве, Португалия

Алгарве е известен с изобилието на слънце и пясъчни плажове. „Португалската перла“, както я наричат се отличава с ниските си цени, както и с възможностите за сърф и разходки в планината Моншик. Транспортът се предлага на разумни цени, а обширната автобусна мрежа Vamus Algarve предоставя удобство за бюджетните пътешественици.

Средни цени: Кафе – 1.50 евро, вечеря – 12.50 евро, бира – 1.50 евро.

Торемолинос на Коста дел Сол / Фото кредит: Getty Images

4. Коста дел Сол, Испания

Коста дел Сол, известният испански крайбрежен район предлага отлично съотношение цена-качество, особено като се има предвид, че всички плажове в Испания са безплатни по закон. Разнообразието на курортите обаче е голямо: Торемолинос е перфектен за тези, които искат да пътуват с ограничен бюджет, докато Марбея и Естепона предлагат по-ексклузивни възможности.

Курортът „Торе“ съчетава плажни удоволствия, нощен живот и толерантност към ЛГБТ обществото

Близостта му до Малага го прави идеален стартов пункт, а билетите за посещение на Алкасаба – двореца на хълма, са само 3 паунда или дори безплатни в неделя след 14:00 ч.

Средни цени: Кафе – 2 евро, вечеря – 14 евро, бира – 2 евро.

Археологически парк Пафос / Фото кредит: Getty Images

5. Пафос, Кипър

Пафос, разположен на югозападния бряг на Кипър, е идеалното място за тези, които обичат топлите плажове и богатото културно наследство. В сравнение със своя конкурент Лимасол, големият плюс на Пафос е възможността за пътуване без кола. Ол инклузив курортите предлагат трансфер до летището, а такситата са на достъпни цени. Археологическият парк на Пафос, с римски руини и отлично запазени мозайки, предоставя възможност за разходка на цена от само 4,50 евро.

Средни цени: Кафе – 2.50 евро, вечеря – 13 евро, бира – 2.50 евро.

Le Puy-en-Velay в Оверн / Фото кредит: Alamy

6. Оверн, Франция

Оверн, един от най-евтините региони във Франция, ви кани да откриете неговите природни красоти и културни богатства. Вулканите в Chaîne des Puys, разположени между два големи природни парка, предлагат възможности за разходки пеша или с велосипед. В региона се произвеждат

пет сорта сирена със защитен статус,

а ежеседмичните пазари предоставят икономични възможности за покупки.

Средни цени: Кафе – 2 евро, вечеря – 14 евро, бира – 4 евро.

Курортният град Слима в Малта / Фото кредит: Getty Images

7. Малта

Оставете столицата Валета настрана и разкрийте истинската красота на Малта. Много от хотелите и курортите там предлагат нощувки под 100 паунда, дори през летните месеци. Плажовете са безплатни, а специалните оферти за „happy hour“ в баровете ви позволяват да се насладите на вкусни напитки на по-ниски цени. Курортният град Слиема, разположен на север от Валета, е прекрасен избор за вашата почивка.

Средни цени: Кафе – 2 евро, вечеря – 19 евро, бира – 2.50 евро.

Древният град Матера в Базиликата / Фото кредит: Alamy

8. Базиликата, Италия

Базиликата, разположена в подножието на Италия и граничеща с Пулия, предлага вълшебна смесица от планини и море. Луканските Доломити са идеални за планински походи, а „Полетът на ангела“ – въжена линия със скорост 75 мили в час (май-ноември)  е наистина уникално изживяване. Разнообразието на пясъчни заливи и красивото крайбрежие на Маратеа ви кани да се насладите на слънцето и морето.

Средни цени: Кафе – 1 евро, вечеря – 12 евро, бира – 3 евро.

Плажът в Bahia Feliz / Фото кредит: Alamy

9. Гран Канария, Испания

Гран Канария, част от Канарските острови, е подходящ избор за пътешественици с ограничен бюджет. Ол инклузив ваканциите там често струват по-малко от 100 паунда, особено ако изберете да останете извън централните Маспаломас или Плая дел Инглес. Баия Фелис, Сан Агустин и Аргинегин предлагат спокойствие и икономични възможности за настаняване. Общественият транспорт е надежден, а пясъчните плажове са достъпни и уютни. Не забравяйте и за крайбрежната столица Лас Палмас.

Средни цени: Кафе – 1.50 евро, вечеря – 12 евро, бира – 2 евро.

Манастирът Влахерна в Корфу / Фото кредит: Alamy

10. Корфу, Гърция

Корфу, най-привлекателният по цена гръцки остров според Post Office за 2023 година, предлага уникална комбинация от красиви плажове и атмосфера. Намалете разходите си, като се възползвате от

локалните лакомства като гирос на улицата и обществения транспорт

Скутерите са още една опция за икономично пътуване. Островът ви предлага разнообразни възможности за разходки, вкусна храна и приятни моменти на морето.

Средни цени: Кафе – 2.50 евро, вечеря – 18 евро, бира – 2.50 евро.

Цените и описанията в текста са средни и може да варират в зависимост от конкретното място и време на посещение.

Фото кредит откриваща снимка: Alamy

Актуално

Избрано за вас