Отново счупиха буквите на Сатиричния театър

Отново счупиха буквите на Сатиричния театър

Сподели

Вандали счупиха за пореден път буквите на козирката на Сатиричния театър Алеко Константинов. Последното такова посегателство се случи преди по-малко от година. Преди това е нанасяна подобна щета на театъра още два пъти.

По този повод директорът на театъра Калин Сърменов сподели пост във Фейсбук, който гласи:

„Граждани! Това е подобието на държава и вследствие на това подобие, е подобието на нация! Пак ни счупиха буквите! Пак! Пак ще ги поправим. Пак! Благодаря на всички, които през последните години създадоха това усещане за безнаказаност!“

През октомври месец миналата година камион отново счупи буквите на Сатирата. Жена от екипа на театъра беше станала свидетел на това  как камион закача буквите над входа му и те се чупят. Тогава не беше ясно дали действието е било умишлено. Но от думите на Калин Сърменов се разбра, че подобно нещо се случва за трети път.

Щетите са за около 10 000 лв.

„Вече години наред се борим да докажем, че може да се мисли и работи у нас по друг начин, и все някой ще ни напомни, че сме племе което руши, мрази не обича и не пази и не зачита ама нищо! После защо ни е гаден животът! Не той, ние сме гадни. Сами сме си виновни за всичко!“, сподели тогава директорът на Сатиричния театър във Фейсбук.

Актуално

Избрано за вас