Яна Борисова пуска нова книга с монолози и любовни писма

Яна Борисова пуска нова книга с монолози и любовни писма

Сподели

След невероятния успех на представлението „за любовта…“, Яна Борисова издава част от текстовете в книга. Заглавието е „Няколко текста за любовта“. Решението за това дошло след като получила много добри отзиви от зрителите, които споделили, че изпитват емоционална необходимост да се връщат отново и отново към думите, които са чули от сцената. Книгата излиза в бутиков тираж в началото на август.

Книгата „Няколко текста за любовта“ съдържа монолози, писма и прошепнати тайни, посветени на любовта. „И понеже медицината до този момент не даде смислено обяснение, ние хората на изкуството продължаваме да опитваме да я разгадаем, разказвайки за нея. Любовта е свързана с оцеляването, с вдъхновението от живеенето, с дишането, с радостта и с концепцията за щастие. И точно по тази причина, колкото и отговора да откриваме те генерират още толкова нови въпроса“, споделя Яна Борисова за новата си книга.

Театралното-музикално представление „за любовта…“, което се превръща в причината за новата книгата излезе през.. То събира на една сцена различни актьори с различни интерпретации на познати и чисто нови текстове на един и същ автор.

Кадър от представлението „за любовта…“ / Фото кредит: Яна Борисова / Yana Borissova (Facebook)

В него участват някои от най-популярните и обичани български актьори. Сред тях са Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Дарин Ангелов, Филип Буков и др. Специално участие взима ТВ водещият Николаос Цитиридис. Спектакълът е по драматургични произведения на Яна Борисова, в съчетание с музиката на маестро Милен Кукошаров.

Тази година Яна Борисова спечели с награда „ИКАР“ за модерна драматургия  и награда „Аскеер“ за съвременна българска драматургия за пиесата „Място, наречено другаде“.

Фото кредит откриваща снимка: Яна Борисова / Yana Borissova (Facebook)

Актуално

Избрано за вас