Танцувай под цветовете на дъгата, LP и Imany вдигат градуса под тепетата

Танцувай под цветовете на дъгата, LP и Imany вдигат градуса под тепетата

Сподели

Отново е петък и идва момента, в който да погледнем към предстоящите два почивни дни. По всички метеорологични прогнози, дъждовете продължават, но както гласи английската поговорка: „Every cloud has a silver lining“ (Всяко зло за добро). Затова оптимистично сгъваме един дъждобран в джоба и да видим какви са интересните събития, които да не пропуснем тази събота и неделя.

В събота в столичната Княжеска градина ще се проведе най-цветното събитие за месеца, че и за годината. София Прайд 2023 кани „децата на дъгата“ да се забавляват заедно в името на равенството.

16-ото издание на най-голямото събитие в защита на човешките права в България

акцентира върху семействата. А те могат да бъдат толкова пъстри, колкото са и цветовете на дъгата.

Глас на любовта ще дадат както добре познати имена от музикалната сцена у нас, така и дебютиращи музикални таланти.

В концерта пред паметника в Княжеската градина ще се включат Михаела Филева, Есил Дюран, Прея, Мила Роберт, Рут Колева и Ния Петрова. Началният час на грандиозната програма е 16.00 часа, а вратите отравят два часа по-рано. Традиционно след музикалната програма, започва и кулминацията – шествието по столичните улици.

Фотокредит: @sofiaprideparade

Безсъмнение Гребната база в Пловдив ще е мястото, към което няколкохиляди души от всички краища на страната палят колите. Фестивалът Франкофоли започва тази вечер със звездна програма и продължава в събота.

Първата фестивална вечер е като фойерверк! На сцената ще излязат Молец, LP, Imany, Елена Папаризу и др.

И докато Лаура Перголизи – LP се разходи из Капана и главната в града под тепетата, направи снимки с изненадани фенове по улиците, Елена Папаризу обеща 100-процентово шоу.

Миро също е част от най-големия франкофонски фестивал. Певецът ще излезе на сцената във втория ден на Франкофоли – на 17 юни. Той ще раздели сцената с Gente De Zonа, Gims, Shouse и La Caravane Passe.

В атрактивната музикална програма на двудневния фестивал се включват и латински чар и усмивки в ритъма на зумба фитнеса. Начело на хореографията, която ще завихри атмосферата в Пловдив е Рамон Мартинес. Още информация ще намерите ТУК.

Връщаме се отново в София, защото в Интер Експо Център до 17.00 часа на 17 юни е „паркирана“ уникална

изложба на ретро и класически автомобили от различни десетилетия на XX век.

Със сигурност мъжете ще са развълнувани да видят коли от 20-те, 30-те, 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век, но може да се обзаложим, че има и много представителки на нежния пол, които ще оценят първия модел на „Черния кон“ – Ferrari 400i с автоматични скорости.

Колата, която публиката в София ще види, е носител на отличието „The best of show“ през 2021 г. Част от експозицията ще е и единственото Порше 928 GTS в България.

Още информация за събитието, ще намерите ТУК, обърнете внимание, че се изисква билет.

„Не можеш да констатираш или да определиш що е то изкуство… можеш само да го усетиш“.

В пространството на Софийски арсенал-музей за съвременно изкуство визуалният артист Йожеф Ташнади показва инсталации, интервенции и експериментални дигитални творби.

Артистът, който търси вдъхновението си не в рамките на, а извън изкуството, прави своите лирични инсталации със собствено звучене, а интелектуалните и чувствителни опоетизирани предмети, които рефлектират един върху друг, дават възможност за асоциативност и им придават допълнително значение.

Визуалните есета, разгърнати в свободни полета за интерпретация и асоциации могат да се видят в САМСИ на бул. „Черни връх“ 2 и през двата почивни дни. Повече ТУК.

И понеже лятото чука на вратата, във Vivacom Art Hall

български дизайнери ще представят нови колекции сред свежи напитки и сладкиши.

SUMMER BAZAAR @Vivacom Art Hall Oborishte 5 ще предложи ръчно изработени бижута и куп украшения от 10.00 до 19.00 часа през целия уикенд.

Ако в неделя вечер все още не ви се прибира, защо не потанцувате. Суинг! Дансингът ще е до сградата на Народен театър „Иван Вазов“, а началният час на „Суинг и Бира“ е 20.00 часа, с вход свободен. Бирата е по избор, но танците са задължителни.

И понеже главната концепция на предстоящите почивни дни е в почивката, стрийминг платформата за изкуство 7arts.bg предлага богат каталог от заглавия, с които да разпуснете в удобна обстановка – от всяко кътче на България. Гледайте театър, опера, балет и танцови представления на декстоп или мобилно устройство по всяко време!

Актуално

Избрано за вас