Threads: Новата заплаха за Twitter

Threads: Новата заплаха за Twitter

Сподели

Какво е Threads и защо беше определена като новата заплаха за Twitter? По-рано тази седмица компанията майка на Facebook и Instagram, Meta, представи нов продукт на сцената на социалните медии, като официално пусна Threads.

Според компанията през първите четири часа

приложението е получило пет милиона регистрации

като до четвъртък сутрин е имало 30 милиона потребители. Това моментално го превърна в най-бързо сваляното приложение в историята. Редица марки, знаменитости и други известни личности станаха негови потребители потребители няколко минути след стартирането му.  Сред тях се нареждат Billboard, HBO, NPR и Netflix. Сара Джесика Паркър, Опра и Ким Кардашиян също могат да бъдат забелязани там.

Фото кредит: Anadolu Agency via Getty Images

Но какво точно представлява Threads? Как работи и колко лесно е да си направите акаунт? Ето всичко, което трябва да знаете за

приложението, което някои хора вече нарекоха „убиецът на Twitter“.

Безплатно за изтегляне, Threads е текстово приложение за разговори. Според Meta то е създадено като място, „на което общностите се събират, за да обсъждат всичко – от темите, които ви вълнуват днес, до това, което ще бъде актуално утре. От каквото и да се интересувате, можете да следвате и да се свързвате директно с любимите си творци и хора, които обичат същите неща като вас. Както и в останалите платформи, така и в тази можете да изградите свои собствени верни последователи и да споделяте идеите си с тях.

Не можете да изтриете Threads без да махнете и целия си Instagram профил 

Желаещите да се присъединят към приложението ще трябва да имат акаунт в Instagram, за да влязат. След регистрацията можете да изберете да следвате същите хора, които следвате в Instagram, ако тези потребители също имат Threads. Можете и да добавите изцяло нови хора. Има и един неприятен момент обаче. Ако новата социална мрежа не ви допадне, Meta няма да ви позволи да я напуснете, без да изтриете целия си профил в Instagram.

Потребителите на Threads могат да „деактивират“ своя профил, което ще спре показването на публикациите и взаимодействията с тези на другите хора. Данните обаче ще продължат да се съхраняват на сървърите на Meta и ще останат свързани с профила в Instagram, от който идват.

 „Вашият профил в Threads е част от профила ви в Instagram. Той може да бъде изтрит по всяко време чрез изтриване на профила ви в Instagram“, предупреждава публикуваната допълнителна политика за поверителност на Threads.

Марк Зукърбърг и Илън Мъск се изправят един срещу друг в истински двубой
Марк Зукърбърг и Илън Мъск / Фото кредит: Bloomberg

Междувременно битката за надмощие между технологичния милиардер Марк Зукърбърг и собственика на Twitter Илън Мъск започва да излиза извън границите на социалните мрежи. Очаква се в края на годината да се проведе мега сблъсък на живо между двамата. Ако това наистина се случи, то безспорно ще се превърне в едно от най- гледани събития на всички времена.

Преди дни Мъск позира за снимка заедно с популярния американски водещ на подкасти и експерт по бойни изкуства Лекс Фридман и инструктора по бойни изкуства Джон Данахер. От снимката става ясно, че Мъск усилено се готви за двубоя със Зукърбърг.

 

Фото кредит откриваща снимка: Getty Images

Актуално

Избрано за вас