Джеймс Камерън бил на косъм от смъртта по време на снимки

Джеймс Камерън бил на косъм от смъртта по време на снимки

Сподели

Джеймс Камерън, известен със своята страст към научнофантастични филми и зрелищни подводни сцени, разказа за едно от най-изумителните си преживявания зад камерата. През 1989 г., той стои начело на екип, работещ по филм с интригуващ сюжет, свързан с подводни изследвания и опасни моменти на живот и смърт.

Лентата разказвала за екип от дълбоководни изследователи, които се опитвали да възстановят изгубена подводница на военноморските сили. В един момент режисьорът се оказал в истинска ситуация на опасност.

Според Джеймс Камерън, в момента на инцидента, той бил обкръжен от „ангели“ – водолази, предназначени за безопасността на актьорите, които работели под водата. Всеки от тях бил прикрепен към един или двама актьори и ги следял внимателно, за да предпази техния живот. Въпреки тази подкрепа обаче, Камерън се озовал в мрачна ситуация. Когато снимал във водата, кислородният му апарат се изчерпал. Той нямало как да се свърже с фотографа на повърхността или с другите водолази.

Режисьорът разказва за момента на истинска паника: „Опитах се да привлека вниманието на подводния оператор Ал Гидингс, но Ал беше глух след инцидент при гмуркане, който му беше спукал и двете тъпанчета. Така че аз пропилях последната си глътка въздух в подводната озвучителна система, като казвах: „Ал… Ал…“, а той работеше с гръб към мен. В този момент животът ми беше почти на кантар, и водолазите за безопасност бяха обучени да те държат надолу, за да предотвратят емболизъм и разширяване на белите дробове при издигането на повърхността.“

Как обаче Джеймс Камерън успял да избегне смъртта и да се измъкне от тази зловеща ситуация? Той разказва, че нямал друг избор освен да реагира бързо и енергично. „Аз знаех какво правя. Той не ме пускаше, а аз нямах как да му кажа, че кислородът ми е свършил. Така че го ударих в лицето и изплувах на повърхността и затова оцелях“, признава режисьорът.

Актуално

Избрано за вас