Селин Дион продаде имението си в Лас Вегас, връща се за рехабилитация в Канада

Селин Дион продаде имението си в Лас Вегас, връща се за рехабилитация в Канада

Сподели

Поп иконата Селин Дион продаде имението си в Лас Вегас и се връща в родната си Канада, за да се подложи на рехабилитация, съобщи RadarOnline. Имотът на стойност 30 милиона долара е в близост до Caesar’s Palace, в чиято програма певицата

бе резидент през последните 20 години и изнесе над 1100 концерта

Сделката е следствие на рядкото неврологично заболяване, което накара Дион да отмени 40 концерта в Европа до пролетта на 2024 г.

През декември носителката на „Грами“ сподели със света, че страда от SPS („Синдром на скованата личност“). Той предизвиква неконтролируеми, свръхболезнени мускулни спазми, които й пречат да се движи пълноценно. Дион на практика губи и контрол над гласа си.

Диагнозата засяга един на милион души в света и може да доведе до смърт в рамките на шест години от поставянето й.

Докато канадската супер звезда успокояваше феновете си, че не приключва с кариерата си, неин близък коментира, че е била принудена да промени живота си.

„Селин бе толкова развълнувана, че ще тръгне на голямо световно турне през тази и следващата година“, казва той. „Но все повече и повече се съмнява, че тя някога отново ще излезе на сцена.“

По негови думи тя предпочита да се върне у дома в Квебек, където е семейството й, на което най-много разчита.

„Докато все още учим за тази диагноза, вече знаем, че тя е в основата на спазмите, които получавам. За съжаление те засягат всяка част от живота и ми причиняват трудности, когато вървя. И не ми позволяват да пея по начина, по който искам.“, сподели преди време за BBC Селин Дион.

Тя не е излизала на сцена след концерта си в Нюарк, САЩ, през март 2020 г.

 

Фотокредит: Getty Images

Актуално

Избрано за вас