Селин Дион отмени 40 концерта заради заболяването си

Селин Дион отмени 40 концерта заради заболяването си

Сподели

Мултиплатинената звезда Селин Дион отмени 40 концерта, планирани в Европа до април 2024 г., съобщи АФП. Драстичната пауза е провокирана от здравословното състояние на певицата. Преди две години тя обяви, че страда от рядко неврологично заболяване SPS („Синдром на скованата личност“).

То засяга един на милион души в света

„Докато все още учим за тази диагноза, вече знаем, че тя е в основата на спазмите, които получавам. За съжаление те засягат всяка част от живота и ми причиняват трудности, когато вървя. И не ми позволяват да пея по начина, по който искам.“, сподели преди време за BBC носителката на „Грами“.

SPS е автоимунно заболяване, което причинява скованост, повишена чувствителност към шумове, докосвания и емоционален стрес

„Съжалявам, че се налага да ви разочаровам още веднъж.“, казва Дион в официалното си изявление.„Работя усилено, за да възвърна силата си, но турнето може да бъде много трудно, дори когато си на 100% здрав. Дори това да ми разбие сърцето, по-добре е да отменим всичко сега, докато наистина не съм готова да се върна на сцената“, добави тя.

Канадската супер музикална сила не е излизала на сцена след концерта си в Нюарк, САЩ, през март 2020 г.

Световното й турне  в подкрепа на албума Courage бе прекъснато от пандемията

Следващият планиран концерт на Дион във Франция беше в Париж на 1 септември, първи от серия от шест концерта във френската столица.

 

Фотокредит откриваща снимка: Samir Hussein/Redferns

Актуално

Избрано за вас