Илюзия и театър се преплитат в „Самодивски сън“

Фото кредит: Драгомир Минков

Илюзия и театър се преплитат в „Самодивски сън“

Фото кредит: Драгомир Минков
Сподели

Популярният илюзионист Дани Белев и екипа на „Куик Хендс Проджект“ преплитат  илюзия и театър в магичния спектакъл Самодивски сън“. Този своеобразен туист между двете изкуства се случва за първи път в България, а сценичната история разказва за невъзможната любов между смелия юнак и прелестната самодива.

„В нашe време е трудно да срещнете самодива, но не е невъзможно. Малко въображение, малко магия, малко чувство за хумор и чудото се случва. А в този спектакъл има по много от всичко. Уникална

симбиоза от танцово, драматично и магично изкуство”,

разказва Дани Белев.

 Самодивски сън разкрива кое е реалност и кое  илюзия посредством празник от фокуси, танци и забавни диалози. Смелият юнак (Дани Белев) прекрачва между двата свята, за да се убеди, че всичко е възможно. Освен това, може да бъде изключително забавно.

Конфликтът по сценарий е между женското и мъжкото начало. Явно във всяка жена живее по една самодива: капризна, непредсказуема и своенравна и трябва да си магьосник, за да усетиш нейните настроения и да угодиш на нейните желания.

Екипът издава, че за да повярва публиката в илюзията, е нужно майсторство и артистизъм. За да се случи истинското чудо в живота обаче е нужна една единствена магия: любовта!

След премиерата в Габрово – родният град на Дани Белев, спектакълът Самодивски сън тръгва на мини турне. Зрителите ще имат удоволствието да го видят в Ямбол на 22 ноември и на 5 декември във Видин. Проектът е реализиран със средства от Национален фонд „Култура“

Фото кредит:  Драгомир Минков

 

Актуално

Избрано за вас