Куба Гудинг Джуниър уреди дело за изнасилване преди гражданския процес

Cuba Gooding Jr.'s for groping a woman at the Magic Hour Rooftop Bar and Lounge in Midtown. Photos by Steven Hirsch

Куба Гудинг Джуниър уреди дело за изнасилване преди гражданския процес

Cuba Gooding Jr.'s for groping a woman at the Magic Hour Rooftop Bar and Lounge in Midtown. Photos by Steven Hirsch
Сподели

Актьорът Куба Гудинг Джуниър уреди съдебно дело за изнасилване преди гражданския процес по обвинение от неназована жена. Тя твърди, че носителят на „Оскар“ я е изнасилил в хотелска стая в Ню Йорк през 2013 г.

Уреждането на спора се случва в момент, когато актьорът трябваше да се изправи пред съдийското жури във федерален граждански процес. Според BBC News делото включва „унищожителни свидетелски показания“ срещу звездата от „Американски гангстер“.

55-годишният актьор настоява, че контактите му с жената са били по взаимно съгласие
Фотокредит: Steven Hirsch
Десетки жени са обвинявали Гудинг в опипване и нежелано докосване

Миналата година той се призна за виновен, че е целунал жена без нейно съгласие. По това дело обвиненията от три други потърпевши бяха отхвърлени като част от споразумение с прокуратурата.

Но свидетелските показания на тези три жени, за които се твърди, че е злоупотребил между 2009 и 2019 г., трябваше да бъдат изслушани по днешното гражданско дело, което бе насрочено за 10 ч в Манхатън. Очакваше се процесът да продължи 3-4 дни.

Искът е подаден през 2020 г. от името на жена, идентифицирана само като Джейн Доу.

Ищцата иска обезщетение в размер на 6 млн. долара.

Според New York Post предполагаемата жертва по делото е получила нареждане от федералния съдия от Манхатън Пол Кроти да подаде нов иск, като разкрие самоличността си до понеделник на обяд. Това не е направено.

Съдия Кроти заяви, че воденето на съдебен процес с неизвестна личност би било в ущърб на Гудинг и би могло да обърка журито.

Тази сутрин в електронния регистър по делото се появява запис, който гласи:

„Страните са решили въпроса.“

Адвокатът на ищцата – Глория Олред, дългогодишна защитничка на правата на жените, е съобщила, че Джейн Доу не е коментирала „незабавно споразумение“.

Куба Гудинг Джуниър е поредният холивудски ас, обвинен в неправомерно поведение на фона на движението #MeToo. Роденият в Бронкс актьор, изигра главната роля във филма Boyz N the Hood от 1991 г. и спечели „Оскар“ през 1997 г. за поддържаща роля в „Джери Магуайър“.

Фотокредит: Steven Hirsch / nypost.com 

Актуално

Избрано за вас