Получаваме билет за театър срещу целувка на Св. Валентин

Снимка: tba.art.bg

Получаваме билет за театър срещу целувка на Св. Валентин

Снимка: tba.art.bg
Сподели

Любовта е споделена, но и театърът е споделеност. Един от най-хубавите подаръци за Деня на влюбените може да бъдат билети за театър – при това два на цената на един. Това предлага Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ“. А представлението, което можете да изберете, не се отнася само за месеца на любовта, но и за постановките от март, април и май по ваш избор, защото жестовете на любов не бива да са запазена марка само за месец февруари.

Представленията, които са в специалната програма на театъра тази седмица, са:

 „КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН“ от Оскар Уайлд

В една връзка е от изключително значение да бъдещ сериозен и посланията на тази пиеса ще ви го докажат. Изпълнен с комични и абсурдни ситуации, сюжетът на пиесата се завърта около сърдечните вълнения на две млади аристократични двойки. Какво ли не прави човек в преследване на любовта? –  Преминава през комични недоразумения и абсурдни препятствия…Една история, която ни учи да приемаме и уважаваме  различията.  Освен, че ни разсмива, тя ни и замисля. А какво ще стане, когато в едно благородно английско семейство, влезе млад мъж с неизвестен произход, за когото се знае само, че е намерен в пътна чанта в гардероба на гара “Виктория”? – Тази вечер ще разберете.

Снимка“ Театър „Българска армия“
 „МЕЧТАТА НА ИДИОТКАТА“ от Анатолий Дяченко,

За търсачите на силни усещания и неочаквани обрати в театъра са подготвили това заглавие. Мечтите често са идеали, затова може да звучат абсурдно в очите на околните. „Мечтата на идиотката“ със сигурност ще ви звучи така, и именно з това ще ви разсмее и провокира. Пригответе се да преминете през всички фази на изненадата: учудване, почуда, озадачение, недоумение, смут, изумление и в крайна сметка умиротворение и успокоение. И със сигурност очаквайте неочакваното от финала.

„ЕНИГМАТИЧНИ ВАРИАЦИИ“ от Ерик-Еманюел Шмит

А ако просто имате нужда от симфонична фиеста, държейки ръката на любимия, Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ“, ви предлага „ЕНИГМАТИЧНИ ВАРИАЦИИ” опус 36 . Това е симфонична творба на композитора  от английски произход Едуард Елгар. Написана между 1898 и 1899, тя се състои от една тема и четиринайсет вариации, всяка от които отговаря на един от неговите най-близки приятели. Защото любовта е и приятелство. А тази пиеса ще ви зададе и въпросът – „Кого обичаме, когато обичаме?“

Любовта обаче не бива да бъде празнувана само днес. Останалите произведения, които можете да видите са утре на 15.02 – „ЛЮБОВ, ЛЮБОВ, ЛЮБОВ“ от Майк Бартлет. Една пиеса, която ще ви помогне да оцените вътрешната красота на любовта. Сюжетът поставя взаимоотношенията между деца и родители и това как те се променят, подобно на музиката, модата и идеалите през епохите… докато само едно нещо никога не се променя. Другото заглавие за четвъртък е „ЖЕНА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ“ от Оскар Уайлд. В петък е ред на класиката „СИРАНО ДЬО БЕРЖЕРАК“ от Едмон Ростан, както и на комедията, която доказва, че няма тема неподходяща за комедия – „БАСЕЙНЪТ“ от Щефан Фьогел. Събота е време за Шекспир, защото ще се вдигне „МНОГО ШУМ ЗА НИЩО“. Заглавие, което покорява и заразява с дръзкото младежко привличане с любовно опиянение.

Актуално