Тейлър Суифт превзема и киноиндустрията

Фото кредит: GILBERT FLORES/VARIETY

Тейлър Суифт превзема и киноиндустрията

Фото кредит: GILBERT FLORES/VARIETY
Сподели

Триумфалното ѝ турне все още не е приключило, но Тейлър Суифт вече пуска на голям екран в киносалоните документален филм за турнето. Той може да разтърси филмовата индустрия и да изправи пред предизвикателство хегемонията на филмовите студиа, съобщи АФП.

Пълнометражният филм „Тейлър Суифт: турнето Eras“ вече счупи рекордна за предварителни продажби в САЩ за един ден. Това се случи в края на август, с приходи от 37 милиона щатски долара. Те може и да надминат

100 милиона щатски долара

в първия уикенд от 13 до 15 октомври, каза Джеф Бок от компания „Екзибитър рилейшънс“. „Възможно е това да е най-големият филм на есента, което е доста невероятно“, обясни анализаторът, дори и засега филмът за концертите да е достъпен само на кинопазара в САЩ.

Знак, че студиата се притесняват от документалния филм за турнето на певицата, е, че те отложиха премиерите на голям екран на няколко продукции. Те бяха планирани за същия уикенд или за близки дати. Сред тях е  „The Exorcist – Devotion“.

Докато Холивуд едва се възстановява от пандемията и страда от стачките на сценаристите и актьорите, Тейлър Суифт си позволи да анонсира документалния филм повече от месец преди премиерата му. Продукцията струва едва 10 до 20 милиона долара на 31-годишната певица, сочат данни на информационния сайт „Пак“. Според „Билборд“ тя ще даде 57 на сто от приходите от продажба на билети на веригата киносалони Ей Ем Си, което е обичайното, получавано от студиата.

„Няма друг така мощен артист днес“, каза за АФП Ралф Джакодийн, преподавател в музикалния университет Бъркли. УErasФ е преди всичко чудовищно турне, със 146 концерта. Според специализираното издание „Полстар“ всеки концерт генерира приходи от 13 милиона щатски долара, с което общият размер на приходите ще е около 1,9 милиарда щатски долара. Досега нито един артист или група не  е преминавал психологическия праг от приходи от един милиард долара, пише БТА.

Тя е много дръзка по отношение на стратегията, каза Каролайн Слоун, професор по икономика в университета на Чикаго. „Може да загуби много, но може да си позволи да рискува“.

Фото кредит откриваща снимка: GILBERT FLORES/VARIETY

Актуално

Избрано за вас