Aerosmith тръгват на прощално турне

Aerosmith тръгват на прощално турне

Сподели

Рок музикантите от Aerosmith („Аеросмит“) тръгват на прощално турне през септември.

„Това не е сбогом, това е PEACE OUT!“, обяви групата в понеделник.

Рокаджиите ще обиколят Северна Америка с 40 дати, като специални гости ще бъдат The Black Crowes.

„Мисля, че е крайно време“, каза китаристът Джо Пери, който след месец ще е в София като член на супергрупата Hollywood Vampires.

Барабанистът Джоуи Крамър няма да се присъедини към Aerosmith. Въпреки това от групата казват, че феновете им ще получат „най-доброто шоу в живота ни“.

„Въпреки че Джоуи Крамър остава обичан член-основател на Aerosmith, той за съжаление взе решение да отсъства от планираните в момента дати за турне, за да съсредоточи цялото си внимание върху семейството и здравето си“, се казва в изявлението на групата. „Неповторимото и легендарно присъствие на Джоуи зад барабаните ще ни липсва много.“, цитира CNN изявлението.

Медията припомня за съдебния спор от 2020 г., когато Крамър заведе дело срещу групата. Той поиска съдебна забрана, след като те планираха да свирят без него на церемонията „Човек на годината“ на MusiCares и на наградите „Грами“, и загуби това дело.

Новото турне ще бъде продуцирано от Live Nation и ще започне във Филаделфия на 2 септември. Ще има и спирка в Бостън за специално шоу в родния град на Aerosmith в новогодишната нощ на 2023 г. Билетите ще бъдат пуснати в продажба в петък, 5 май.

Тайлър и Пери казват, че групата с нетърпение очаква да представи дългия каталог от рок класики.

„Това е една възможност да отпразнуваме 50-те години, откакто сме тук“, казва още 72-годишният Пери.

Фронтменът Стивън Тайлър е на 75 години и е най-възрастният член на групата.

Aerosmith се събират през 1970 година и освен споменатите до тук, в групата са още Том Хамилтън и Брад Уитфорд.

„Никога не знаеш колко дълго още ще бъдеш здрав, за да правиш това. Отдавна не сме били на истинско турне. Направихме го във Вегас и беше страхотно. Забавно беше, но вече нямаме търпение да се върнем на пътя“, добавя музикантът.

Фотокредит: Winslow Townson/Invision/AP

Актуално

Избрано за вас