„Всичко, което искам за Коледа, си ти” отново в съда: Марая Кери се завръща

Mariah Carey/ Фото кредит: KEVIN MAZUR/GETTY IMAGES

„Всичко, което искам за Коледа, си ти” отново в съда: Марая Кери се завръща

Mariah Carey/ Фото кредит: KEVIN MAZUR/GETTY IMAGES
Сподели

Анди Стоун от групата Vince Vance and the Valiants подаде съдебен иск срещу Марая Кери за песента „All I Want for Christmas Is You“. Той е на стойност 20 млн. долара.

Според него певицата, съавторът ѝ Уолтър Афанасиев и Sony Music Entertainment са

„нарушили авторските права

и неоснователно са спечелили“ заради успешната му песен, пише People. Подобен иск беше подаден от него и съавтора му Трой Пауърс още през юни миналата година. Той обаче е прекратен пет месеца по-късно.

Тракът, написан от Стоун, който също е озаглавен „All I Want for Christmas Is You“, е издаден през 1989 г.

В новите съдебни документи адвокатите на Стоун заявяват, че песента е била пусната по радиото през 1993 г. Година по-късно тя е станала хит в класацията Hot Country Singles & Tracks на Billboard. По същото време е пуснат и празничният химн на Кери.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Mariah Carey (@mariahcarey)

В жалбата се твърди, че Кери е копирала „композиционната структура“ на песента на Стоун от 1989 г.

След излизането си в емблематичния албум „Merry Christmas” песента на Кери „All I Want for Christmas Is You“ се пуска ежегодно по радиостанциите,

оглавява класацията Billboard Hot 100

и получава сертификат Diamond от RIAA за повече от 10 милиона продадени копия, което я прави единствената коледна песен с подобно постижение.

Междувременно певицата изглежда сякаш изобщо не се притеснява от делото. Тя сподели със своите фенове в Instagram, че е време да се завърне на сцената.

Гласовитата Кери публикува график с участията си за наближаващите празници. Доза коледна магия сякаш струеше от краткия клип, в който певицата, облечена в празничен костюм, беше буквално размразявана от леден блок.

Фото кредит: KEVIN MAZUR/GETTY IMAGES

Актуално

Избрано за вас