Тейлър Суифт – стожер на демокрацията? ЕК я моли за помощ

Фото кредит: Chris Pizzello via AP

Тейлър Суифт – стожер на демокрацията? ЕК я моли за помощ

Фото кредит: Chris Pizzello via AP
Сподели

Европейската комисия (ЕК) възлага надежди американската поп певица Тейлър Суифт да подтикне младите избиратели да отидат до урните през юни, когато са изборите за Европейски парламент. Това съобщи електронното издание EU Observer.

„Никой не може да мобилизира младежта по-добре от младите хора“, заяви заместник-председателят на ЕК Маргаритис Схинас.

Малцина обаче очакваха, че той ще помоли публично американската певица

Тейлър Суифт да насърчи младите европейци да отидат до урните.

Певицата призова феновете си в Щатите да излязат да гласуват през септември миналата година с публикация в социалните мрежи.

„Тейлър Суифт ще бъде в Европа през месец май. Много се надявам тя да направи същото за младите европейци“, продължи Схинас.

Изборите за Европейски парламент ще се проведат между 6 и 9 юни в страните членове.

„Сега е моментът те да се произнесат в урната, да похвалят или обвинят европейските политики“, смята той, цитиран от БТА.

На изборите през 2019 г. ЕС за първи път отбеляза ръст на избирателната активност, която стигна до 50,6 на сто. Проучване на „Евробарометър“, разкри, че резултатът се дължи до голяма степен на младите избиратели – предимно тези на тези на възраст под 25 години.

„Младите европейци ще се превърнат в стена на демокрацията през юни срещу вълната от популизъм и омраза, която заплашва да атакува Европа“, каза той.

Актуално

Избрано за вас