Музиката на Майлс Дейвис ни представя концертът „Джаз легенди“

Снимка: Facebook

Музиката на Майлс Дейвис ни представя концертът „Джаз легенди“

Снимка: Facebook
Сподели

С втория концерт от поредицата „Джаз легенди“ (Jazz Legends) ще се потопим в дебрите на гениалната музика на Майлс Дейвис, съобщават организаторите на събитието в социалните мрежи. Концертът ще се проведе във Варна на 23 февруари от 22:30ч.

Инициативата на музиканта Нейко Бодуров започна през януари и ще продължи до месец май с няколко изяви на варненска сцена, пише още БТА. В рамките на концертите неговият квинтет ще разгледа

развитието на джаза от 50-те години насам.

Специални гости във второто издание от поредицата са Димитър Бодуров на клавишните и Борислав Петров на барабаните. С тях на сцената ще бъдат представителите на квинтета Нейко Бодуров – тромпет, Стоян Роянов – саксофон, кларинет и Джанер Каптан – контрабас.

Снимка: Facebook

Известният изпълнител и композитор Майлс Дейвис участва в създаването на

над 100 албума в продължение на 30 години,

с което допринася за появата на значителен брой музикални стилове, казва организаторът Нейко Бодуров. По думите му американецът не е технически перфектният инструменталист, но извлича от тромпета си това, което другите не успяват. В музикално отношение според него

Дейвис е чувствен и емоционален,

насочен към пространството в свиренето и винаги в точното настроение. Яхва спонтанността на сцената, но и майсторски я владее и избира тона, който да говори с меден глас на публиката, казва Бодуров.

Повече подробности за събитието може да намерите тук.

Актуално

Избрано за вас