Соня Йончева разпродаде „Метрополитън“ с „Норма“

Соня Йончева разпродаде „Метрополитън“ с „Норма“

Сподели

Българската дива Соня Йончева обра овациите на публиката миналата вечер с грандиозния спектакъл „Норма“ на „Метрополитън“. Оперният шедьовър на Винченцо Белини е

едно от знаковите заглавия в професионалната биография на световното сопрано

Изпълнението пред публиката в Ню Йорк на родената в Пловдив изпълнителка се очакваше от месеци, като интересът на публиката беше толкова голям, че билетите се разпродадоха за отрицателно време. Някои от най-ревностните посетители на престижната оперна сцена, на която място имат само най-добрите в жанра,

добре помнят дебюта на българката през 2013 г.

Тогава тя влиза в кожата на Джилда от „Риголето“, едно от най-известните произведения на Верди. Непосредствено след това е главната й роля в „Бохеми“ и така

Соня Йончева се превръща в една от големите звезди на „Метрополитън“.

А в края на 2016 г. дивата отново представя арията на „Норма“ в зрелищната продукция на Кралската опера в Лондон. Така, че със сигурност най-големите й последователи знаят колко емблематично за развитието й е това превъплъщение и с колко вълнение очаква тя срещата с посетителите в залата.

Ексклузивна покана за феновете на Соня Йончева, които искат да чуят точно това й  изпълнение в „Норма“, по всяко време и от всяко устройство, е възможността да го направят чрез платформата 7Arts.bg. На тази територия и в специално обособената категория Опера е продукцията на Кралската опера в Лондон от 2016 г. 

В публиката на гала събитието в Ню Йорк миналата вечер беше и журналистът Георги Тошев, един от стотиците аплодирали Соня Йончева. Продуцентът и автор на филми написа възторжен отзив след изявата на примата в официалния си профил във фейсбук.

„Соня Йончева след поредния спектакъл на “Норма” в Метрополитън опера! Sold out спектакъл. Дълги аплодисменти, почитатели на Stage door (въпреки студеното време) и ангажименти за следващите 2 сезона. Концерти и нови спектакли в Ла Скала, Виена, Париж, Ню Йорк, Берлин, Женева …..и София – на 12 и 15 април два концерта с бароков репертоар в зала “България”. Чуйте я на живо!

Не вярвайте на критици, които искат често артиста да покрие тяхната представа за роля,

репертоар, спектакъл. Както се шегувахме с един френски журналист след спектакъла: “Публиката не помни имената на критиците! Помни артистите, заради които е в театъра“, се казва в съобщението на Тошев в социалните мрежи.

А за българската публика, нетърпелива да стане на крака пред таланта на любимката си, първата възможност за това са датите 12 и 15 април. Тогава в зала „България“ Соня Йончева ще вземе участие във фестивала „Изкуството на барока“ и ще представи премиерно у нас албума си „Куртизанка“. Билетите за събитието са вече в продажба.

Актуално

Избрано за вас