Държавна опера-Русе разказва „Коледна приказка“

Снимка: Държавна опера - Русе

Държавна опера-Русе разказва „Коледна приказка“

Снимка: Държавна опера - Русе
Сподели

На 15 декември от 19 часа в Държавна опера – Русе кани жителите и гостите на града на празничен концерт под надслов “Коледна приказка“ в зала Филхармония.

Славата на Русе като „най-хоровият град“ не бива да помръква. За поддържането на блясъка от това заслужено в историята на града признание се грижи хорът на Държавната опера. В очарователно сътрудничество с един от най-старите български аматьорски хорове – Смесен хор „Железни струни“-Разград, хорът и оркестърът на Русенската опера ще представят

любими коледни песни в оригинални аранжименти

на диригента Красен Иванов. Той отдава своята обич към изкуството на хор „Железни струни“ и подготвя специално за съвместния концерт с русенските оперни хористи и оркестранти атрактивни аранжименти за коледната програма.

„Специално за случая направих една разработка – малка сюита, съставена от 5 танца на немския композитор Михаел Преториус. Прибавих и лично неговата Коледна песен – “Една роза разцъфтява”. Тя е много известна в Западна Европа и с нея всъщност откриваме концертната програма. Нека останалото бъде изненада за онези, които ще посетят празничното събитие“. Това сподели маестро Красен Иванов малко преди да дирижира празничния  концерт “Коледна приказка” в Русе.

Диригент на хора на Русенската опера е Стелияна Димитрова-Хернани. В програмата ще вземат участие  и солистите Нели Петкова – сопрано, и  Теодор Петков – баритон!

Актуално

Избрано за вас