Подготовка за плажа: Кои са основните принципи на правилното хранене?

Снимка: Pixabay

Подготовка за плажа: Кои са основните принципи на правилното хранене?

Снимка: Pixabay
Сподели

През март откриваме сезона на диетите и подготовката за плажа. Ние ви съветваме кои са най-добрите методи да постигнете желаните резултати. Стремежът да се раздели с излишните килограми преди лятото е характерен за почти всяка жена. Кои са основните принципи на правилното хранене, които ще ви помогнат бързо да влезете във форма (и в идеалния случай да останете в нея).

Хранене на всеки три часа 

Мастните клетки са енергийното депо на нашето тяло. За да може те да отделят енергия и да не съхраняват калории в резерв, трябва да ядете на всеки 2-3 часа. Това ви позволява да избегнете инсулинови скокове, които регулират енергийния обмен на мастната клетка.

Хапвайте млечни продукти следобед  

Най-добре е втората половина на деня да се храните с млечни или ферментирали млечни продукти. По това време съдържащите се в тях калций и фосфор се усвояват най-добре.

Винаги закусвайте 

Закуската е най-важното хранене за деня, което помага да се повишат нивата на инсулин, които са паднали през нощта. Така можете да подготвите тялото си за работа. Ако закусвате правилно, ще се предпазите от мъчителното чувство на глад през целия ден. Не забравяйте, че към обяд тялото е най-активно. Заради това започвате да изпитвате апетит по това време.

Наслаждавайте се на вечерята си 

Не забравяйте, че не трябва да пропускате вечерята и можете да ядете след 18:00 часа, пише edna.bg. Вечер не трябва да изпитвате глад. Основното е, че последното хранене трябва да бъде 2-3 часа преди лягане и да се състои от храни, богати на протеини. По-добре е да изключите въглехидратите и плодовете.

Ограничете солта и захарта 

Според статистиката съвременният човек яде 20 пъти повече сол от дневната норма и 100 пъти повече захар. Прекомерната консумация на сол води до отоци и хипертония, а захарта до диабет и наднормено тегло.

Пийте повече вода 

Пийте най-малко два литра чиста вода на ден. Намалете консумацията на кафе, откажете се от безалкохолните и другите газирани напитки.

Актуално

Избрано за вас