Отиде си звездата от „Роки“ Карл Уедърс

Снимка: Getty Images

Отиде си звездата от „Роки“ Карл Уедърс

Снимка: Getty Images
Сподели

Американският актьор Карл Уедърс почина на 76-годишна възраст, предаде АФП. Той е известен с ролята си в първите 4 серии на филма „Роки“, където изигра боксьора Аполо Крийд. Лентата ни среща с Роки Балбоа – клубен боксьор и събирач на дългове за местен мафиот. Боксовата му кариера е в застой преди да получи шанс от настоящия и непобеден световен шампион по бокс в тежка категория Аполо Крийд (Уедърс), който му дава шанс да се бие с него в демонстративен мач.

„С дълбока тъга съобщаваме за кончината на Карл Уедърс„, заяви семейството му. По думите им той е бил „изключително човешко същество“, което е изживяло по необикновен начин своя живот.

„С приноса си към киното, телевизията, изкуството и спорта той остави незаличима следа и е признат по целия свят и от различни поколения“, категорични са те, цитирани от БГНЕС.

Филмографията на Уедърс включва над 75 участия във филми и телевизия в продължение на 5 десетилетия. 11 години след емблематичната си роля на Аполо Крийд в „Роки“ той се впуска в друго кино приключение. Уедърс се превъплъщава и в майор Джорд Дилън в „Хищникът“. 

Освен актьор, той е и бивш спортист – звезда на американския футбол през 60-те и 70-те години на XX век.

Актуално

Избрано за вас