Почина кънтри звездата Тоби Кийт

Снимка: Getty Images

Почина кънтри звездата Тоби Кийт

Снимка: Getty Images
Сподели

Кънтри певецът Тоби Кийт е починал в понеделник, 5 февруари, на 62-годишна възраст след битка с рак на стомаха.

„Тоби Кийт почина мирно снощи на 5 февруари, заобиколен от семейството си. Той водеше своята борба

с благодат и смелост.

Моля, уважавайте личното пространство на семейството му в този момент“, се казва в изявление, публикувано на уебсайта на Кийт и в социалните медии.

Кийт оставя съпругата си Триша и трите си деца Шели, Кристал и Стелън, съобщи неговият публицист за CNN. Майка му, брат му и сестра му също го надживяват.

Той разкрива диагнозата си

рак на стомаха

през 2022 г. Обяви, че е бил подложен на химио и лъчетерапия и операция заради рака си. Той казва, че „ще се чувства комфортно, каквото и да се случи“ с болестта му.

Снимка: Getty Images

Кийт изнесе концерт на наградите People’s Choice Country Awards 2023 през септември и получи наградата

Country Icon Award.

Издава дебютния си албум през 1993 г. и за своята над

30-годишна кариера

става известен с хитове като „Red Solo Cup“ и „I Wanna Talk About Me“. Песента му от 2002 г. „Courtesy of the Red, White and Blue (The Angry American)“, издадена след атентатите от 11 септември, го превръща в популярно име.

Кийт изнася стотици концерти за американски военнослужещи в чужбина, включително в Афганистан и Ирак. Понякога на концертите си той подарява на ранени ветерани инвалидни колички.

Роден в Оклахома, Кийт е работил в добива на петрол и като полупрофесионален играч по американски футбол, преди да изгрее като музикант през 90-те години на миналия век.

Актуално

Избрано за вас