Анджелина Джоли ще бъде Мария Калас

Анджелина Джоли ще бъде Мария Калас

Сподели

Анджелина Джоли ще изиграе оперната певица Мария Калас в нaй-новия филм на чилийския режисьор Пабло Лараин.

Сред филмите на Лараин са още „Не“, „Клубът“ (като продуцнет) и „Неруда“, а съвсем наскоро той режисира поредицата „Историята на Лизи“ по Стивън Кинг. Предстоящият филм3 по сценарий на създателя на „Peaky Blinders“ Стивън Найт, който за последно си е сътрудничил с Лараин в биографичната драма за принцеса Даяна – Спенсър, ще разкаже за:

„бурната, красива и трагична история на живота на най-великата оперна певица в света, преживяна и пресъздадена през последните й дни в Париж през 70-те години на миналия век“

В свое изявление, Анджелина Джоли споделя:

„Приемам много сериозно отговорността към живота и наследството на Мария. Ще дам всичко от себе си, за да се справя с предизвикателството. Пабло Лараин е режисьор, на когото отдавна се възхищавам. Да получа шанса да разкажа още от историята на Мария с него и по сценарий на Стивън Найт е мечта.“

Под режисурата на Лараин Кристин Стюарт получи първата си номинация за „Оскар“ за филма „Спенсър“, в който тя влиза в ролята на Принцеса Даяна. Режисьорът също така изиграва важна роля в пътя на Натали Портман към номинация за ролята ѝ в отново биографичния „Джаки“ за Жаклин Кенеди.

„Възможността да съчетая двете си най-дълбоки и лични страсти – киното и операта, беше дългоочаквана мечта. Да направя това с Анджелина, изключително смел и любопитен артист, е завладяваща възможност. Истински подарък.“

Пабло Лараин

Мария Калас е гъркиня с американски произход. Гласът ѝ е определян за един от най-красивите сопрано, благодарение на който я наричат „Библията на операта“.

Известна е не само с гласа си,

но и със сведенията за труден характер и публични изяви, които затвърждават образа ѝ на „дива“. Има публична връзка с Аристотел Онасис, но той  я изоставя заради Джаки Кенеди.

Умира от сърдечен удар на 53-годишна възраст.

Това съвсем не е първия опит да се направи филм за оперната звезда. Италианският режисьор Франко Дзефирели разказва историята ѝ във филма „Калас завинаги“ от 2002 г. с участието на Фани Ардан.

Актуално

Избрано за вас