Мария Стефанова е „Кралицата майка“

Мария Стефанова е „Кралицата майка“

Сподели

Актрисата Мария Стефанова тази вечер ще посрещне публиката на Театър „Българска армия“ като „Кралицата майка“. Едноименният драматургичен текст на Манлио Сантанели ще се представи премиерно на сцена под режисурата на Стефан Спасов.

Най-известната пиеса, писана от италианския й автор се занимава със

сложните, йерархични отношения между една авторитарна майка и нейният син.

Облечена като черна комедия, тази многопластова връзка се разплита пред зрителите поетапно и неочаквано. В името на конфликта, дешифрира тайните, капаните и най-интимните събития в живота на двата персонажа. Именно в това ядро Манлио Сантанели поставя архетипната ситуация, без нужда нуждае да бъде потвърдена от епоха или стереотип на поведение. В нея всеки може да се припознае.

В ролите на Реджина и Алфредо публиката ще види Мария Стефанова и Георги Къркеланов.

Майката Реджина, от страх да не изгуби контрола и доминантното си присъствие, въвлича сина си в психологически игри. Държи го в

капана на близостта с нея като окова.

Още от детските си години, той й е изцяло подчинен.

Между многобройните, надвиснали над персонажите, черни облаци ще се появи и лъч светлина. Двамата, все пак, са изпълнени с изключително

чувство за хумор и нежност един към друг.

Независимо от всичките конфликти пред тях непрекъснато стои отворената врата на любовта, която дава път на надеждата в отношенията им. Реджина и Алфредо се преоткриват в малките жестове, които правят един за друг. Благодарение на тях нетърпимостта се изчиства, за да направи път на прошката.

Докато отново не си припомнят всичко отначало и мракът не ги затисне…Има ли край този омагьосан кръг на

опустошителна връзка, излязла извън рамките на нормалността?

Ще се откаже ли единият от двамата от фиксацията за власт и вземане на еднолични решения? Или някой трябва да изгуби живота си, като единствена алтернатива?

Тук може да си припомните специалния материал, който екипът на artportal.news подготви за 8 март. Анастасия Ингилизова, Гергана Плетньова и Евелин Костова говорят за женското си приятелство и постановката „Стъпка по стъпка“, отново продукция на Театър „Българска армия“.

 

Актуално

Избрано за вас