Принц Хари отрече ползите от кокаина, но благодари за марихуаната

Принц Хари отрече ползите от кокаина, но благодари за марихуаната

Сподели

 

С Меган Маркъл все още не са потвърдили присъствието си на коронацията на Чарлс III – датата съвпада с четвъртият рожден ден на сина им Арчи

Принц Хари отчете благодатния ефект на психиделичните лекарства и марихуаната, предписани му от лекар, за да се справи с „болката от травми в миналото“. В онлайн разговор на живо с психотерапевта Габор Мате, цитиран от BBC, синът на Чарлс III сподели:

Все едно изчистих предното стъкло.

Те отблокираха това, което дълго време бях потискал в себе си. Дадоха ми облекчение и спокойствие.“

Историята му на тийнейджър е белязана от кокаинови магистрали, които чертаел, за да се „социализира“ и да не се чувства като изгнаник. Това обаче не му помогнало с нищо. В импровизираната изповед, част от промоцията на мемоарите му „Резервата“ (Spare), Хари говори с изключителна любов за съпругата си Меган Маркъл: „Тя ме спаси. Бях заседнал в този свят, а тя беше от съвсем различен свят и ми помогна да се измъкна.“

Той определи половинката си като „изключително човешко същество“ и изрази благодарността си за нейната мъдрост и чувството за свобода, които му е дала.  Меган е била основен мотивтор да започне терапия, тъй като

след особено тежък скандал е заплашила, че ще го напусне

„Сякаш бях затворен в балон и знам, че майка ми се чувстваше по същия начин. Сякаш тялото ми беше там, но умът ми беше на друго място, а понякога и обратното. Когато се опитвах да бъда искрен, ми казваха: „Не бъди какъвто си, трябва да правиш това, което се очаква от теб“., спомня си Хари.

Той се е страхувал да отиде на терапия, защото вярвал, че „излекуван“ може да загуби малкото спомени, запазени с майка си, принцеса Даяна. „Но всичко се оказа съвсем различно. Нищо не загубих, дори спечелих… Разбрах, че не трябва да й доказвам колко ми липсва. Че единственото, което някога е искала, е да бъда щастлив. От плещите ми падна огромен товар.“, каза Хари.

Говорейки за травмите си от детството, една от причините за които е емоционалната студенина на баща му, принцът подчерта, че той е предприел коренно различен курс на поведение като родител.

Той буквално „задушава“ с любовта си Арчи и Лилибет

„Аз нося отговорността да не да предам всякакви травми и собствения си негативен опит от израстването ми. Осъзнах, че може да има сила в уязвимостта.“, обясни оттеглилият се в САЩ престолоноследник. „Това е точно обратното на това, в което бях накаран да вярвам. Промяната е страшна, но искам да бъда най-добрата версия на себе си, най-добрият съпруг и баща.“

Принц Хари също реагира на критиките към книгата му. Той заяви, че не се вижда като жертва и изобщо не търси съчувствие, а просто иска да разкаже собствената си история, разказвана иначе от други: „Благодарен съм за възможността да споделя моята история и се надявам, че тя може да помогне, да даде сила и да вдъхнови другите”.

Межудвременно стана ясно, че херцозите на Съсекс са получили официална покана за коронацията на Чарлс III. Те все още не са потвърдили присъствието си на историческото събитие, което ще се състои на 6 май.  Датата съвпада с четвъртият рожден ден на сина им Арчи. Новината за поканата към Хари и Меган идва броени дни, след като Короната ги лиши от имението Фрогмор. От дворецът обявиха, че сватбения подарък на Елизабет II за Хари и Меган вече ще бъде дом на братът на краля, принц Андрю.

Фотокредит: The Duke of Sussex/The Guiness World Records

Актуално

Избрано за вас