Риана ще пее за „Оскар“

Риана ще пее за „Оскар“

Сподели

Поп идолът Риана ще защити номинацията си за „Оскар“ с изпълнение на живо на церемонията в „Долби тиатър“ на 12 март. Lift Me Up е част от саундтрака на „Черната панера: Уаканда завинаги“ и е в надпреварата за най-добра оригинална песен от филм, съобщават организаторите.

Лейди Гага, която вече има музикален „Оскар“ за оголената като нерв Shallow

от A Star Is Born (2018), ще конкурира Риана с баладата Hold My Hand към „Топ Гън:Маверик“.

Категорията, обхващаща авторите на музика и текст, а не изпълнителите на парчето, включва и Даян Уорън. Applause от филма „Кажи го като жена“ е 14-тата й поред номинация.

Към звездния отбор на Риана и Гага се присъединява тандемът М.М. Кийраванж и Чандрабоз с Naatu, Naatu. Не е салса, нито фламенко –

това е първата индийска песен, бореща се за „Оскар“

в историята на събитието.

Lift Me Up е първия звукозапис на Риана от шест години насам. Най-успешният музикален експорт на Барбадос предизвика фурор с 14-минутното си шоу на „Супербоул“ по-рано този месец. Риана развълнува многомилионната аудитория на спортното събитие както с изпълнението си, така и с новината, че е бременна.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Първото си дете от рапъра A$AP Rocky тя роди миналия май. Бебето направи дебюта си в TikTok, но името му все още се пази в тайна от медиите. Синът на Риана се включи и във фотосесията й за британския Vogue.

Актуално

Избрано за вас